Zeljković najavio mogućnost igranja Superkupa u UAE

Predsjednik NFS Bosne i Hercegovine (NFSBiH) Vico Zeljković je održao sastanak sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Delegacija NFSBiH predvođena predsjednikom Vicom Zeljkovićem je obavila razgovor sa FS UAE, a jedna od tema razgovora je bila i mogućnost održavanja Superkupa BiH u toj arapskoj državi.

Shodno tome i sam Zeljković se oglasio putem svog “Facebook” profila te je naglasio kako postoji šansa da se Superkup BiH između pobjednika Premijer lige BiH i Kupa održi na tlu UAE.

“Danas je održan sastanak sa FS Ujedinjenih Arapskih Emirata, na kome smo razgovarali o unapređenju saradnje između dva saveza. Akcenat je bio na razvoju fudbalske infrastrukture, gdje smo razgovarali o načinima potencijale saradnje. Takođe, pričali smo o mogućnosti da se Superkup NS/FS BiH, koji je na rasporedu u decembru na kraju jesenje polusezone, odigra na nekom od velelepnih stadiona u ovoj zemlji. Ne treba trošiti riječi koliko bi to bilo značajno za domaći fudbal i još jedno priznanje na međunarodnom nivou”rekao je Zeljković.

Postavi odgovor