Noć u kojoj Crvena zvezda mora pokazati svoj evropski DNK

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju u Beogradu ekipu Lajpciga u okviru četvrtog kola Lige šampiona.

Nakon tri odigrane utakmice tim Baraka Bahara ima jedan osvojen bod uz gol razliku 4:8. Na prethodnom meču protiv Lajpciga u Njemačkoj imali smo priliku da vidimo dva različita pristupa igri šampiona Srbije.

Na početku su ušli veoma nesigurno, stajali su blizu svog gola i prosto nisu pokušavali da sami kreiraju igru, već su sve to prepuštali protivniku. Nakon što su primili rani gol, stanje na terenu se djelimično promijenilo i tada je Crvena zvezda krenuli da igra s jačim presingom. 

Takav presing ima svoje prednosti i to je pokazano preko postignutog gola, ali kada vam odbrana ne funkcioniše najbolje, kakav je slučaj trenutno kod tima iz Beograda, onda se desi to da primite još dva gola. Prosto ekipe kvaliteta Lajpciga ne praštaju greške u trećini ispred protivničkog gola i to je škola koju su dosad trebali naučiti u Zvezdi.

Sigurno je da će večeras biti djelimično drugačije, jer prije svega sada će igrači Crvene zvezde iza sebe imati podršku blizu 50 hiljada navijača. Na jučerašnji dan je bila godišnjica velike pobjede nad Liverpulom od 2:0, tada se vidjelo da sa pravim pristupom je moguće napraviti dobar rezultat protiv najjačih ekipa u Evropi. 

Barak Bahar
Foto: REUTERS/Phil Noble

“Nikad ne igram na remi, već na pobjedu. To DNK Zvezde, isto i mene. Prošla utakmica je pokazala da možemo da napravimo puno stvari protiv Lajpciga, kada smo u presingu možemo da postignemo gol protiv svake ekipe. Biće drugačije da se igra pred navijačima. Pričao sam sa igračima poslije utakmice, moraju da pokažu više srčanosti i vatre na terenu” – kazao je Bahar pred duel s Lajpcigom. 

Očekuje se da će biti promjena u sastavu u odnosu na duel u Njemačkoj, jer pojedini fudbaleri nisu na nivou koji se od njih očekuje. Tu se prije svega misli da bi priliku od starta mogao dobiti Žan Filip Kraso koji je odigrao odlično pripremni dio i sam početak prvenstva, ali je dolaskom Šerifa Endijaea otišao na klupu. Baš taj Šerif se nije pokazao kao pojačanje vrijedno četiri miliona i navijači su dosta razočarani njegovim igrama, te bi svi prije dali priliku Krasou, nego njemu. 

Takođe se očekuje i da In Bom Hvan konačno pokaže svoju klasu i ono zbog čega je najskuplje pojačanje u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana. Imao je Korejanac dobrih partija, ali večeras prava prilika da pokaže svoj kvalitet i pomogne timu da se poboljša bodovni saldo pred posljednja dva kola. 

Odbrana će sigurno biti pred velikim ispitom i biće zanimljivo vidjeti šta je Bahar smislio kako da spriječi greške iz prethodnih utakmica, kako Lige šampiona, tako i Superlige Srbije. Ogromna većina navijača Crvene zvezde bi bila zadovoljna bodom večeras, jer bi to dalo prednost pred odlučujući duel za treće mjesto protiv Jang Bojsa u Švajcarskoj. 

Ukoliko vjerujete da će fudbaleri Baraka Bahara doći do pobjede kvota u Meridianu je 6,10, na remi je 4,70, a za pobjedu njemačkog tima je 1,55.

Piše: Dejan Jovičić

Postavi odgovor