Ahmetović pred subotnji duel: "Na ovoj utakmici se moramo čupati"

Pomoćni trener Tuzla sitija Selver Ahmetović je na pres konferenciji najavio duel njegovog tima protiv Igmana u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Igman nam je dužnik za taj poraz u Kaknju. Tuzla siti uvijek igra napadački fudbal, pa će tako biti i sada. Neke utakmice nam nisu išle na ruku, pa se moramo na ovoj utakmici, što bi rekli, čupati, da ne bi ostali bez bodova koji nam trebaju da ostanemo u pratnji za vodećim ekipama. Ovu utakmicu sigurno želimo da pobijedimo i da se vratimo na pobjednički kolosijek. U ligi nema slabih protivnika i želimo tu pobjedu, odnosno da se vratimo u vrh tabele”kazao je Selver Ahmetović za početak pa nastavio:

Gledali smo dosta njihovih utakmica. Igman u napadu ima Ramića, koji se razigrao. Vidimo da je postigao dosta golova. Bio je kod nas, u Slobodi, tako da se radi sigurno o jednoj iskusnoj ekipi. Pored Ramića, tu je još i iskusni Bodul, mali Duraković. Radi se o dobroj ekipi koju treba što prije načeti, da bi išlo u našu korist.

S obzirom na to da smo na prošloj utakmici imali tri – četiri igrača što nisu bili u kadru, protiv Igmana možemo računati na sve igrače, osim na Čelikovića zbog kartona. Oni su nam dali taj dodatni motiv jer su sa nama, odnosno da mogu konkurisati za tih prvih 11. Sigurno su nam donijeli taj jedan motiv više”.

Utakmica između Tuzla sitija i Igmana u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine je zakazana da se odigra sutra u subotu 15. oktobra 2022. godine od 14.30h.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor