Ajla Alimanović otkrila kada se Sarajevo vraća na Koševo

Generalna direktorica Sarajeva, Ajla Alimanović, danas je na pres konferenciji otkrila kada će se bordo tim vratiti na “Koševo”.

Trenutno se na “Koševu” odvijaju radovi na terenu. Rok izvođenja radova će očigledno biti probijen, a Ajla Alimanović je objasnila da je realno očekivati da će najvjerovatnije tek od sljedeće polusezone teren biti u funkciji.

“Činjenica je da se radovi na Koševu odvijaju dosta sporije od onoga što smo očekivali. Kad smo potpisivali ugovor sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH, bilo je rečeno da će biti rok između 60 i 90 dana. Međutim, evidentno je da se taj rok neće ispoštovati i mi ovu polusezonu sigurno nećemo igrati na ‘Koševu’. Svi jedva čekamo povratak na ‘Koševo’, ali dosta neke problematike na terenu koja je ustanovljena dizanjem podloge je samim tim usporila radove.

Posljednja informacija koju imamo od Saveza iz prošle sedmice je da su oni dali finalni rok izvođaču radova da radove na svim stadionima moraju završiti do 10. novembra. Čak i ako je tako, postoji taj period nakon što se trava pozicionira, da treba mirovati određeni period, tako da mi sigurno ovu polusezonu nećemo igrati na ‘Koševu’ i završićemo je u Zenici, a od početka iduće polusezone se sigurno vraćamo na Koševo” – poručila je Alimanović.

Sarajevo trenutno svoje domaće utakmice igra na “Bilinom polju” u Zenici.

Postavi odgovor