Amorim: "Prestanite sa ovom pričom, ovo je zadnji put"

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da je rukovodstvo Liverpula otputovalo u Portugal kako bi održalo sastanak sa trenutnim trenerom Sportinga iz Lisabona Rubenom Amorimom.

Portugalski trener je prvi kandidat za novog trenera Liverpula i očekuje se da bi upravo on trebao naslijediti Klopa na klupi tima sa Anfilda.

Njemački stručnjak odlučio je nakon nešto više od osam godina napustiti Anfild.

Izbor je pao na 39-godišnjeg Portugalca Rubena Amorima koji je trenutno trener Sportinga iz Lisabona.
Tako se pojavila inforamcija da su prije tri dana čelnici egleskog velikana bili na sastanku sa menadžerom Sportinga, te da je stvar praktično završena.

Sve ovo zasmetalo je Amorimu koji tvrdi da tu nema istine, a sada je odlučio stati pred kamere, te javno reći kako stvari trenutno stoje.

“Nisam imao sastanak sa ljudima iz Liverpula, niti bilo kakav intervju sa njima oko posla. Nema nikakvog dogovora. To nije istina. Ja sam trener Sportinga i želim pobjeđivati ovdje. Nisam se sastao ni sa kim. Ništa nije dogovoreno. Prestanite sa ovom pričom. Ovo je zadnji put da govorim o svojoj budućnosti”jasno je rekao Amorim.

Sporting je trenutno vodeći tim portugalskog prvenstva s četiri boda prednosti u odnosu na Benfiku i Amorim ne želi da on bude u fokusu svega, nego njegova ekipa.
On je timu iz Lisabona u sezoni 2020/2021 donio prvu titulu nakon 19 godina i navijači u njemu vide apsolutnu ikonu.

Pored toga dva puta je osvojio Kup Portugala, te trofej Superkupa.

Postavi odgovor