Babić: "Za mene se interesovala i reprezentacija BiH, ali nikad nisam imao dilemu"

Defanzivac Almerije, Srđan Babić, dobio je po prvi put poziv da zaigra za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Srđan Babić je imao ponudu da zaigra i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, s obzirom da je rođeni Banjalučanin, ali je kazao da se “poziv selektora Stojkovića ne odbija”.

“Zahvalan sam selektoru na pozivu. Ogromna je čast trenirati i družiti se sa ovim sjajnim momcima. Mnogo mi znači. Nadam se najboljem u naredna dva meča, ići ćemo na pobjedu i protiv Švedske i protiv Norveške, to se ne dovodi u pitanje. Sa skoko 80 odsto ovih momaka igrao sam u mlađim selekcijama, razgovarali smo telefonom prije okupljanja i znao sam šta me očekuje. Bio sam svim srcem uz njih tokom kvalifikacija, čestitao sam im poslije veličanstvene pobjede u Lisabonu.

Drago mi je da srpski fudbal doživljava renesansu u posljednje vrijeme. Od svoje 14. godine sam dio reprezentativnih selekcija i ovo shvatam kao predivan povratak. Selektor mi je pružio šansu i daću sve od sebe da opravdam njegovo povjerenje. Za mene se interesovala i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme. Poziv selektora Stojkovića se ne odbija” – rekao je Babić.

Srbiju u okviru Lige nacija očekuju dueli protiv Švedske i Norveške. Prvi je na programu u subotu od 20.45 časova.

Postavi odgovor