Bašić o promjenama stila i kakvoj igri Željezničar teži

Trener Željezničara Nermin Bašić je govorio na konferenciji za medije pred utakmicu 5. kola Premijer lige u kojoj njegov klub igra protiv Tuzla sitija.

Nakon sjajnog otvaranja prvenstva, Željezničar je doživio poraz od Posušja.

Utakmica protiv mog bivšeg kluba, klub koji zaslužuje pažnju. Napravili su dobru ekipu, koja po meni može da se bori za Evropu. Nama je izazov da vidimo koliko brzo poraz iz prošle utakmice možemo da obradimo i da se vratimo na pobjednički kolosijek i na dobru igru koja nas je krasila. Želimo da se što manje prilagođavamo ekipama i da imamo svoj stil. Svaka utakmica je zahtjevna i ima posebnu pripremu. Ovo su utakmice u kojima ćemo mi vidjeti realno gdje smo i na čemu radimo” – kazao je Bašić te nastavio:

“Atmosfera je dobra, poraz nas nije poljuljao, a poraz nekada i dobro dođe da nešto naučimo iz njega, da li smo naučili vidjećemo sutra. Imamo problemčiće sa povredama. Štilić je duže odustan, možda će danas početi trenirati da vidimo u kakvom je stanju, Šehić je obnovio povredu zadnju ložu i za Abdulmalika će se mislim riješiti pitanje njegovog boravka i da će biti u kadru naredne sedmice”.

On je naglasio da je od velike važnosti mentalna priprema.

“Ovdje je neka druga utakmica, protiv druge ekipe, koja želi da igra, Tuzla sitija. Naša liga je specifična, jer ne možete furati samo jedan stil, jer su drugačiji protivnici, drugačiji tereni, nekim protivnicima se morate prilagođavati. Ovo je utakmica u kojoj želimo nametnuti svoj stil. Želimo težiti modernoj igri koja će Želju krasiti. Veliki izazov u Želji je kada jednu izgubiš da se ne poljulja samopouzdanje, da se ne poremeti ekipa. Psihološki mislim da će biti krucijalno kako ćemo biti pripremljeni za utakmicu” – istakao je Bašić.

Postavi odgovor