Bizarna dešavanja na utakmici Kupa TK, intervenisala i policija

Fudbaleri Mladosti iz Soline savladali su danas u osmini finala Kupa TK ekipu Sloge iz Tojšića sa 2:0, a meč su obilježile i neke nefudbalske stvari.

Nakon utakmice oglasili su se iz Sloge putem zvanične stranice gdje su naveli da je domaći tim igrao kao da je u pitanju utakmica finala Lige šampiona, te da je jedan igrač tima iz Tojšića namjerno povrijeđen.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

Danas smo odigrali utakmicu 1/8 finala Kupa TK, a bolje da nismo. Da se nismo uopšte pojavili. Poraženi smo 2:0 od ekipe Mladosti iz Solina. Ekipa domaćina koja u svojim redovima ima 4-5 fudbalera koji su branili i boje našeg kluba se potrudila da nas pravo ‘ugosti’. Aferim. Ruku na srce, naš tim nije ništa specijalno odigrao. Nama utakmice kupa, a pogotovo ove sezone kad smo se vratili u viši rang služe za dodatno uigravanje i pružanje šanse igračima sa manjom minutažom. Našim domaćinima današnja utakmica bila je na nivou finala Lige šampiona. Od prvog zvižduka na svaki kontakt i prekršaj glavni sudija trpio je pritisak i negodovanje domaćina. Poslije susreta morala je i policija intervenisati. Uče nas da je fudbal više od igre, ovo danas nije bilo ni s od sporta. Da stvar bude gora, pred kraj susreta namjernim startom domaći igrač povrijedio je našeg mladog Armina Osmanovića. Na UKC-u ustanovljeno je da je povreda ozbiljnije prirode, te će morati mirovati određeni period. Ovim putem želimo mu brz oporavak!” – napisali su iz Tojšića.

Postavi odgovor