Branko Karačić: "Kada smo trebali imati najviše koncentracije mi smo primili gol"

Šef stručnog štaba Posušja Branko Karačić je prokomentarisao poraz od Veleža sa 2:1 u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je danas na svom terenu savladao Posušje sa konačnih 2:1 što je poslije susreta na terenu stadiona “Rođeni” prokomentarisao trener gostujućeg tima Branko Karačić.

“Šta reći, misli da nam je početak utakmice donio probleme gdje je Velež dobro izgledao u rotacijama veznog reda te tu mi nismo dobro stajali. Imali su zicer te još dvije poluprilike, ali nisu nas kaznili. Mi smo se taman stabilizovali i vjerovali smo ako izdržimo prvih 10 do 15 minuta da će Velež ulaziti u nervozu što će nama dati kvalitetnu šansu da iz tranzicije iskoristimo upravo tu njihovu nervozu”kazao je Karačić te dodao:

“Ali kada smo trebali imati najveću koncentraciju mi smo u prvom minutu drugog poluvremena vrlo neopreznom reakcijom naših igrača te realizacijom Haskića primili gol. Nakon toga smo se dodatno otvorili. Stvorili smo do kraja sem onog gola još dvije ili tri dobre prilike gdje smo mogli doći očekivanog te željenog boda. Međutim Velež je iskoristio našu nepažnju i došao je do pobjede”.

Postavi odgovor