Marijan Budimir: "Dolazimo u statusu favorita i to ćemo potvrditi na terenu"

Šef stručnog štaba Širokog Brijega Marijan Budimir je na zvaničnoj pres konferenciji za medije najavio utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sutjeske u Foči.

Sutjeska će sutra od 13h na terenu “Gradskog stadiona” u Foči biti domaćin Širokom Brijegu u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, te je shodno tome ovaj duel najavio trener gostujuće ekipe Marijan Budimir.

„Nakon utakmice u nedjelju treba se dobro regenerisati i fizički i psihički. Nažalost, nije nas nagradio rezultat, iako smo odigrali jako dobru utakmicu protiv Veleža“kazao je Budimir te dodao:

„Dobili smo određene informacije o našem protivniku. Sutjeska je iskusna ekipa i njihovi će igrači sigurno biti motivisani u utakmici protiv premijerligaša. Svoju priliku će vjerojatno tražiti kroz prekide i tranziciju. Ali, mi dolazimo u statusu favorita i to ćemo potvrditi na terenu. Moramo proći dalje. Ne znamo kakav nas teren očekuje. Sigurno neće biti u idealnom stanju. To će nam biti najveća enigma. Može nas dočekati i kiša i snijeg”.

Postavi odgovor