Marijan Budimir: "Uzeti bod u Mostaru i nije toliko strašno"

Šef stručnog štaba Širokog Brijega Marijan Budimir je prokomentarisao jučerašnji remi susret od 1:1 protiv Veleža u Mostaru.

Velež je juče bio domaćin derbija četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kom je remizirao sa 1:1 protiv Širokog Brijega, a upravo je ovaj duel prokomentarisao i trener gostujućeg sastava Marijan Budimir.

“Mi smo došli pobijediti. Kada vodiš i primiš gol iz prekida, nisam baš zadovoljan, ali na kraju krajeva, teško gostovanje, uzeti bod u Mostaru, nije strašno. Pohvalio bih aktere obje ekipe, odličan ambijent, travnjak je fenomenalan, ovakvog ambijenta i ovakvih utakmica treba više. Mislim da smo iznenadili Veleža sa tri u zadnjoj liniji, neutralizovali smo napade po half space” rekao je Budimir te dodao:

“Znali smo da ćemo imati prilike iz kontre, jednu smo realizovali, imali smo još dvije šanse koje nismo. Drugo poluvrijeme odmah na početku taj prekid. Velež nas je uzeo u tih petnaestak minuta, ali smo na kraju mi bili ti koji smo inicirali pobjedu, ali nismo uspjeli. Moram pogledati još te neke momente, je li bio jedanaesterac, nije”.

Postavi odgovor