Čanadi: "Želimo iskoristiti svojih deset posto šansi"

Šibenik je prošlog vikenda ispao iz HNL-a i sljedeće će sezone igrati drugoligaški fudbal, no još uvijek ima priliku osvjetlati obraz i donijeti radost svojim navijačima.

Sutra u finalu Hrvatskog nogometnog kupa nastupa protiv Hajduka, ekipe koja ga čeka i u posljednjem kolu domaćeg prvenstva, a trener Damir Čanadi danas je najavio utakmicu koja će se odigrati na Rujevici.

“U finalu smo, to je najbitnije, da dobro odigramo. Ovo što je bilo u prvenstvu je prošlo. Proteklog vikenda smo bili depresivni, ali mislim da je ekipa spremna i da znaju šta moraju odraditi. Jedna utakmica, izazov. Iako nismo favoriti, svi će reći da je 90-10 za Hajduk, ali želimo iskoristiti tih deset posto šansi. Pripremili smo se na Hajduk. Moramo fizički biti na nivou. Imamo još kup, to nam je prilika da pokažemo da imamo vrijednost. Kada ispadneš iz lige, onda je ovakva utakmica platforma za svih, za dokazivanje i da se pokažemo. U fudbalu jedna situacija može sve preokrenuti. Imamo sastav, vraća nam se Perić, Iker Pozo isto. Vjerujem da ćemo biti agresivni, moćni” – rekao je Čanadi

Postavi odgovor