Čirjak mora na operaciju, Musa na dodatne preglede

Eldin Jarović izvjestio je o zdravstvenom biltenu ekipe Sarajeva. 

Fizioterapeut Sarajevo Eldin Jarović je potvrdio da vezni fudbaler Bordo tima Frane Čirjak mora na operativni zahvat dok će Musa Muhamed sutra imati pregled nakon kojeg će se znati kada će se vratiti na teren.

Osvrnuo se on i na igrače koji su povrijeđeni od ranije poput Marina Aničića, Muhameda Buljubašića, te defanzivca Avdiju Vršajevića

“Osvrnuo bih se na igrače koji su duži vremenski period van trenažnog procesa. Marin Aničić je imao rupturu prednjih križnih ligamenata, on je u prvoj fazi fitnes programa tako da je počeo raditi sa fitnes trenerom. Vrijedi napomenuti da je Muhamed Buljubašić počeo raditi pravolinijsko trčanje i jako smo ponosni na ovo što smo uradili sa njim. Avdija Vršajević ima povredu hrskavice koljena, radimo fizikalne terapije sa njim i nadamo se da ćemo ga u što kraćem vremenskom periodu osposobiti da se priključi ekipi” – rekao je Jarović, te dodao:

“Frane Čirjak je zadobio nezgodan udarac i za njega očekujemo rutinski operativni zahvat, te se nadamo da će se vratiti u skorijem vremenskom periodu. Musa Muhamed sutra ima pregled i kratku proceduru poslije kojeg ćemo znati kada i za koliko će se vratiti na teren”.

Postavi odgovor