Čolpa: "Pitanje je koji se veliki treneri mogu uklopiti u budžet od 40 hiljada KM mjesečno"

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Fuad Čolpa otkrio je za “Raport” kolika sredstava nude budućem selektoru reprezentacije.

On je istakao da su obavljeni neki razgovori, a maksimalna plata koja se nudi novom selektoru je 40 hiljada KM mjesečno.

“Sa nekima od njih, koliko znam, već je Zvjezdan Misimović obavio razgovore. Možda ćemo krajem ove sedmice, ili najkasnije početkom iduće, imati neke konkretne informacije. Pretpostavljam da bi najkasnije za nekih desetak dana trebalo da imamo sjednicu Izvršnog odbora na kojoj će nam direktor prezentovati ko su svi mogući kandidati za selektora” – istakao je Čolpa i dodao:

“Naravno da bih zagovarao neko veliko ime, koje se dokazalo i napravilo uspjehe na međunarodnoj sceni. Međutim, naše maksimalne finansijske mogućnosti iznose nekih 40.000 KM mjesečno, pitanje je koji se sve veliki treneri mogu uklopiti u taj budžet. Alternativa tome je neko od domaćih trenera. U idući utorak ili srijedu mogli bismo znati nešto više”.

“Zmajevi” su bez selektora od 23. juna kada je raskinut ugovor sa Farukom Hadžibegićom, a nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo je na programu u septembru.

Postavi odgovor