Čukarički nakon jučerašnjih nereda: "Ovo je sramota srpskog fudbala"

Utakmica 30. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana je juče prekinuta nakon nereda na tribinama stadiona “Banovo brdo”.

Navijači Partizana su tokom jučerašnjeg meča zbog ubacivanja pirotehnike prekidali susret između domaćeg Čukaričkog i njihovog kluba.

Na kraju su iz ekipe Partizana odlučili da ne žele nastaviti susret uprkos tome što je isti nastavljen nakon prvobitnog prekida u 16. minutu.

Navijači Partizana
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Zbog toga sada iz Čukaričkog smatraju kako je jedino pošteno da meč bude zabilježen službenim rezultatom od 3:0 za njihov tim zbog čega su izdali i zvanično saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

“Sve što se dešavalo na stadionu na Banovom brdu u utorak uveče velika je sramota srpskog fudbala. Fudbalski klub Čukarički je učinio sve što je traženo da se stvore uslovi da meč posle pražnjenja istočne tribine bude nastavljen. Stav Uprave fudbalskog kluba Čukarički je da se fudbalski propisi moraju poštovati, a da vinovnici incidenta moraju da budu sankcionisani”stoji u saopštenju Čukaričkog nakon čega su oni dodali:


Naš klub nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča, nismo dobili niti pismenu odluku niti bilo kakvo drugo obrazloženje o razlozima prekida, kao ni o zakazivanju utakmice u novom terminu. Takođe, glavni sudija meča nije dao znak za kraj utakmice.

Odluka o prekidu i naknadnom nastavku utakmice suprotna je važećim propisima. Jedini pravno utemeljeni ishod jučerašnjeg meča isključivo mora biti registracija utakmice službenim rezultatom u korist FK Čukarički, ekipe koja nije odbila nastavak meča.

Našem klubu je ostala nepoznanica na osnovu kojih bezbednosnih činjenica je sudija doneo odluku o otkazivanju utakmice, ili je, kao što to brojni snimci pokazuju, odluka doneta nakon izričitog odbijanja igrača i predstavnika FK Partizan da nastave utakmicu i da napuste teren za igru. Fudbalski klub Čukarički će u toku dana dostaviti medijima zvaničnu žalbu koja će biti upućena na adresu Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije, stoji u saopštenju FK Čukarički”.

Postavi odgovor