Damjanović: "Dosta igrača Rudara bih volio vidjeti u svom timu"

U pres salonu zeničkog stadiona Bilino polje, danas je održana konferencija za medije pred utakmicu 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojoj će Čelik ugostiti ekipu Rudara iz Kaknja.

Crno-crveni su trenutno na 6. poziciji prvenstvene tabele s 28 osvojenih bodova, njihov sutrašnji protivnik je 14. sa 19 osvojenih bodova. Prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba „Crno-crvenih“ Dario Damjanović te član prvog tima Talha Tabaković.

“Prije svega lijep pozdrav svima i da čestitam Bajram onima koji nisam javno i pred kamerama. Iza nas je još jedno kolo, dosta uspješno. Zamisli koje smo imali i ideje koje nismo mogli sprovesti u određenim utakmicama u ovoj smo sproveli. Zadovoljan sam rezultatom i igrom, ali uvijek može bolje i trebamo gledati svaki dan da budemo bolji nego što jesmo” – rekao je Damjanović i dodao:

“Ekipa Rudara je ekipa sa dosta kvalitetnih pojedinaca. Čudno mi je da sa ovakvim igračkim kadrom su tu na tabeli. Ima dosta igrača koje bih i ja vidio u svom kadru. Na nama je da pokažemo zube svakoj ekipi koja dođe na Bilino polje i ne smijemo dozvoliti nikakav luksuz”.

Prvom timu Čelika priključili su se i omladinci, od kojih bi neki mogli dobiti priliku protiv Rudara.

Juče su nam se priključili juniori, čestitam im na pobjedi protiv Romarija te očekujemo da će možda neki biti u rosteru. Stvarno bih volio da pored svih problema koji su bili u prethodnom periodu da publika dođe te pruži podršku kako bi naši igrači dali i više od onog što očekujemo” – istakao je trener Čelika.

Čelik će utakmicu protiv ekipe Rudara odigrati sutra na stadionu Bilino polje sa početkom od 16:30 sati.

Postavi odgovor