De Bur se ne obazire na kritike: "U ovom sistemu igre imamo prave igrače na pravim mjestima"

Holandija će u okviru prvog kola Evropskog prvenstva dočekati Ukrajinu u Amsterdamu, a pred taj duel se medijima obratio Frank de Bur, selektor “Oranja”.

De Bur je poznat po tome što forsira sistem sa tri štopera, iako se to mnogim navijačima ne sviđa. Nakon teškog poraza od Turske 4:2 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Holanđani su čak istakli transparent na kome je pisalo: “Frank, igraj 4-3-3”, međutim selektor nacionalnog tima se ne osvrće na to.

“Naravno da to nije nešto što doživite često u karijeri, ali ne trebamo praviti veliku priču zbog toga. To je samo jedna osoba koja ima svoje mišljenje i koja je htjela javno da ga iskaže. Kada kažete formacija 5-3-2, to zvuči negativno, ali ona se može posmatrati i kao 3-5-2. Želimo da imamo uticaj na igru i zbog toga su nam potrebna dva beka koja izlaze visoko. U ovom sistemu igre, imamo prave igrače na pravim mjestima koji su na tim pozicijama imali odličnu sezonu iza sebe”rekao je De Bur.

Slično mišljenje ima i vezni igrač Džordžinio Vajnaldum koji je istakao sljedeće:

“Ovo je sistem igre u kome nisu svi igrali, pa je za neke igrače on nov. Mnogi danas preferiraju formaciju 4-3-3, međutim svi smo dobro prihvatili De Burovu formaciju. Gledali smo u prethodnim utakmicama šta smo radili dobro, a šta ne, te nam to daje dodatno samopouzdanje. Stvari koje smo radili slabo, popravili smo na treninzima”.

Utakmica između Holandije i Ukrajine biće odigrana u nedjelju sa početkom u 21h.

Postavi odgovor