Dudić: "Nije slučajno, zaslužena pobjeda"

Trener Veleža Feđa Dudić najavio je gostovanje Radniku.

Uspio je Velež protiv Slobode upisati treću pobjedu zaredom, računajući i Kup. Nije bilo previše takvih serija kada je u pitanju ekipa Feđe Dudića ove sezone.

Sigurno da vam je drago kad pobijedite da i igrate dobro. Mislim da nije bilo slučajno, sasvim zaslužena pobjeda” – rekao je Dudić za “Dnevni list” i dodao:

Ovaj nam gol na kraju nije trebao, sigurno je malo pokvario dojam. Bolje da završi 0:2 nego 1:2, mali pad koncentracije. Ali sve u svemu, čestitam momcima. Treća utakmica u osam dana. Morali smo mijenjati, nije bilo lako jer smo ostali bez Dejanovića koji igra u odličnoj formi, nije bilo Bajrića, Ovčine… Onda se u ranoj fazi utakmice ozlijedi Haskić“.

Usput je pohvalio i bonus igrače.

Dali smo nekim novim momcima šansu, imamo neke širine, prije nismo imali. Mislim da je to jedna dodatna kvaliteta, pogotovo u ovoj sezoni. Gol je zabio Džanković, protiv Tuzla sitija dvostruki strijelac Dejanović, Salčin također zabio gol. Treba ih pohvaliti. Nekako sam ih kritizirao, ali pozitivno. Ja nekad naglasim nešto, ali vjerujte maksimalnu sam im podršku davao. Džanković je odigrao cijelu utakmicu iako nije bio ni spreman, ali odlična utakmica… i gol i dosta nekih drugih stvari. Pred kraj je izgubio malo snagu. Drago mi je… sljedeću utakmicu nam se vraća Bajrić, nadam se da će Dejanović nabaviti potrebnu masku i da će moći konkurirati u Bijeljini te da ćemo biti konkurentniji kada su u pitanju igrači do 21 godine” – istakao je Dudić.

Postavi odgovor