Dudić pred meč s Čelikom otkrio krajnji cilj ekipe

Trener Sarajeva Feđa Dudić rekao je za klupsku stranicu pred meč šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine da će biti pravo uživanje na meču protiv Čelika.

On je istakao da se publika u Zenica uželila jakih utakmica i da im želi što prije da se vrate u najjači rang.

“Odradili smo taktički trening, pripremu za Čelik i ono što nas očekuje. Očekujemo dobar ambijent, biće uživancija biti na toj utakmici, noćna je utakmica i sigurno je da se i publika u Zenici zaželila jakih utakmica i ja im želim da se što prije vrate u najjači rang, a mi sigurno znamo kako ćemo se postaviti u ovoj utakmici” – rekao je Dudić i nastavio:

“Biće minimalnih rotacija, ali prije svega moramo pokazati respekt prema ekipi Čelika. U prošlom kolu su izbacili ekipu GOŠK-a koja je, evo, suvereno prva u Prvoj ligi Federacije, tako da nam i to daje znak da nema nikakvog opuštanja. Pokazali su i u pripremnim utakmicama da su kvalitetni, igrali su i sa ekipama iz Prve lige Federacije BiH, ostvarili pobjede, tako da je to nivo jednog ozbiljnog prvoligaškog kluba u Federaciji i oni će sigurno na kraju sezone popeti se za stepenicu više i ući u viši rang”.

Zatim je naglasio da njegov tim može vratiti i da je krajnji cilj plasman u Evropu.

“Naravno da može vratiti samopouzdanje, sigurno da svaka pobjeda to radi. Mislim da je igra puno bolja od rezultata. Svako vidi da mi u svakoj utakmici stvorimo određeni broj prilika, ne možemo reći ni stopostotnih nego i više od toga, ne zabijemo i onda izostane rezultat, te tako ostavimo prostor za razne govore, manipulacije, priče. Ali dobro, mi znamo najbolje kako radimo i šta radimo i sigurno da znamo i kako ćemo ući u ovu utakmicu. Nema nikakvog potcjenjivanja, od prvog minuta krenut ćemo po prolaz, a kad ćemo ga ostvariti to ćemo da vidimo” – naglasio je Dudić i dodao:

“U prvenstvu smo malo napravili kikseva i zaostali, međutim sve to može da se stigne u jednoj-dvije utakmice, pogotovo te prve četiri pozicije koje vode u Evropu što je na kraju krajeva naš cilj u ovoj sezoni, ali sigurno ćemo i Kup takmičenje iskoristiti da odemo što dalje, pa akoBogda i do finala. Misli su sada prema srijedi, da pokušamo ostvariti plasman u osminu finala, a onda od iduće sezone razmišljati dalje i pokušati dogurati do kraja”.

Utakmica između Čelika i Sarajeva na programu je sutra od 18 časova.

Postavi odgovor