Đurbuzović o ostanku u Željezničaru: "Sigurno će biti promjena"

Trener Željezničara, Dino Đurbuzović pričao je za “FTV” o planovima u klubu i igračima koji su proigrali njegovim dolaskom. 

Đurbuzović je uspio svojim dolaskom na klupu Željezničara da osigura opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a za početak ističe da mu je bilo ranije teško gledati šta se sve dešava s klubom.

“Svaki navijač Željezničara, a kamo li čovjek koji je u svom klubu, to teško proživljava i doživljava. Dođemo na utakmicu, iznerviramo se, ali ne možemo ništa promijeniti. Bili smo u ogromnoj agoniji, i sada smo, da se razumijemo. Ovo niko nije očekivao od nas. Svi su nas bili ‘izbacili’. Posložilo se lijepo, navijači nas bodre, igrači daju maksimum. Jedino smo odigrali katastrofalno utakmicu protiv Širokog, i mene je bilo stid gledati prvih 45 minuta. U drugom poluvremenu smo nešto napravili i pobijedili” – naveo je on u emisiji “Sport” i prokomentarisao igre Abdulmalik Al Džabera i ostalih igrača:

“Mnogih igrača nije bilo tu. Što, kako, zašto, ne znam, niti želim komentarisati. Na prvom treningu je pokazao svoj kvalitet, ali nisam mogao napraviti radikalnu promjenu i odmah ga staviti. Svako prepozna Al Džabera. Nisam ja nešto izmislio, dečko zna igrati, nisu ga stavljali. Ja jesam, pogodilo se. Ne bih samo akcenat bacio na njega. Svi igrači su se preporodili. O Štili, Cocaliću, Krpiću, neću da pričam, ali ti igrači su se preporodili”.

Na kraju je pričao o planovima u klubu za budućnost.

“Vidjećemo šta i kako dalje klub razmišlja. Ja sam ovdje do kraja prvenstva. Potpisao sam još 10 ili 12 mjeseci, ne znam tačno. Obezbijedili smo opstanak, ali smo još uvijek maksimalno stimulisani i pokušaćemo napraviti što bolje rezultate. Hoće li biti promjena? Hoće, sigurno. Kakva će politika kluba biti predočena, vidjećemo. Nastojaćemo tražiti najbolje, samo u interesu FK Željezničar” – naveo je Đurbuzović. 

Željezničar će u posljednja dva gola gostovati Zvijezdi 09 i ugostiti Borac.

Postavi odgovor