Đurić: "Iza nas je uspješna jesen"

Velibor Đurić govorio je o protekloj polusezoni, aktuelnostima vezanim za igrački kadar Radnika, te nadolazećim pripremama. 

Fudbaleri i stručno rukovodstvo FK ’’Radnik’’ pamtiće proteklu polusezonu u Prvoj ligi RS itekako. Ispadanje iz Premijer lige BiH na Radnik ostavio je gorak ukus. Uprava Semberaca kao da nije postojala, a nagomilane dugove nije imao ko da iskontroliše. Radnik je u tom trenutku djelovao kao ’’utopljenik bez vazduha’’, našao se u bezizlaznoj situaciji, faktički pred gašenjem. Dolaskom nove uprave na čelu sa Nedeljkom Ćorićem, u Radniku se situacija djelimično konsolidovala, te se sa kašnjenjem krenulo u stvaranje tima, a i pripreme nisu odrađene onako kako je bilo potrebno da bi se ekipa pripremila za takmičarske utakmice.

“Iza nas je prvi dio sezone i sigurno da možemo biti zadovoljni sa onim što smo uradili. Svi koji prate Radnik znaju kroz šta smo sve prošli i da smo bez priprema u hodu dovodili igrače. Najviše me raduje atmosfera koja je bila u ekipi i njihov odnos i pristup prema svakom treningu i sa te strane sam itekako zadovoljan” – kaže trener Radnika Velibor Đurić.

Prvenstvo je krenulo za Semberce od drugog kola, i odmah su se vidjeli rezultati i mukotrpan rad fudbalera pod dirigentskom palicom trenera Velibora Đurića.

“Kako je prvenstvo odmicalo djelovali smo sve sigurniji, iako smo kuburili sa malim fondom igrača. U nekim momentima bili smo primorani na korekcije u timu, zbog povreda pa smo bili prinuđeni da krpimo tim. Onda kada su nam svi davali minimalne šanse za uspjeh mismo iz tih utakmica izlazili u svojstvu pobjednika” – rekao je Đurić.

Radnik je sezonu završio na sedmom mjestu na tabeli Prve lige Republike Srpske.

“Zadovoljan sam kako smo odigrali jesenji dio prvenstva, obzirom na okolnosti koje su nas pratile. Na kraju jeseni pozicionirani smo na 7. mjestu, imali smo učinak od 9 pobjeda, 3 neriješena rezultata i 5 poraza. Negdje smo mogli bolje a negdje smo odigrali dobro a nismo ostvarili očekivani rezultat, tako kada se sve sabere i oduzme mogu biti zadovoljan onim što su moji igrači ostvarili” – tvrdi Đurić.

Radnik je na polusezoni napustilo pet igrača, pa je sportski sektor ’’Plavih’’ u potrazi za novim igračima koji bi zadovoljili kvalitetom.

“U ovom trenutku imamo mali fond igrača i sigurno da nam je u svakoj liniji potreban po jedan. Otišao nam je jako bitan igrač Dejan Živković pa će nam biti prioritet ofanzivni vezni, a takođe klub su napustili Ljubomir Kovačević, Uroš Vesić, Đorđe Kasalović, Ananias Brajan. Potrebna su nam pojačanja, ali je za sada još rano govoriti o potencijalnim imenima” – zagonetan je ostao trener Radnika Velibor Đurić.

Početak priprema zakazan je za 16. januara kada će na gradskom stadionu biti izvršena prozivka fudbalera.

“Planiramo početi sa pripremama 16. januara. Prvi dio priprema odradili ovde u Bijeljini, a kasnije nam je u planu odlazak u toplije krajeve. U zimskom pripremnom periodu u planu nam je da odigramo 5 do 6 prijateljskih utakmica gdje bi brusili formu do početka prvenstva koje je zakazano za 4. mart. Prije početka prvenstva odigraćemo utakmicu osmine finala Kupa BiH sa Čelikom u Zenici i to će biti naša prva i zvanična utakmica pred početak prvenstva” – rekao je na kraju trener Radnika Velibor Đurić.

Postavi odgovor