Edis Mulalić: "Možemo biti zadovoljni sa angažmanom i nekim drugim stvarima"

Šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić je prokomentarisao trijumf njegovog tima u prijateljskoj utakmici protiv Širokog Brijega.

Željezničar je danas savladao Široki Brijeg u Konjicu sa 1:0 tokom prijateljskog okršaja, a ovaj duel je nakon njegovog završetka prokomentarisao trener trijumfalnog kluba Edis Mulalić.

“Odigrali smo dobru utakmicu iz razloga što i mi i oni izlazimo iz priprema. Kraj je negdje četvrte sedmice. Mi smo jučer imali dva treninga i, što se kaže, bili smo pod nekim opterećenjem da vidimo kako će igrači reagovati. Imali smo problema prvih 20-25 minuta na neku postavu Širokog Brijega” rekao je Mulalić pa dodao:

“Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje u taktičnom smislu, ali po nekim velikim opterećenjem, to nam je cilj, da vidimo do kojih granica igrači mogu ići. Mislim da možemo biti zadovoljni sa svima, angažmanom i nekim drugim stvarima. Oni rade dobro i profesionalno. I da je ostalo 0:0, ne bi bilo nezasluženo”.

Mulalic 1
Foto: FK Željezničar/Facebook

Mulalić je pored pobjede u pripremnoj utakmici takođe prokomentarisao i naredni duel, odnosno generalku protiv Posušja pred natavak Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Planiramo da završimo ovaj treći ciklus u Konjicu, a poslije toga imamo još jedan ciklus u Sarajevu pred duel protiv Leotara. Utakmica će se najvjerovatnije igrati u Posušju jer vidim da i oni to traže jer imaju utakmicu da odigraju protiv Veleža na normalnoj travi”objasnio je Mulalić pa zaključio:

“Malo je nama to problem jer smo cijelo vrijeme radili na umjetnoj travi, ali ispast će nam kao utakmica u gostima. Sigurno će to biti dobra provjera, odnosno protiv dobrog protivnika”.

Mulalić je sa svojim Željezničarom jeseni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine završio na četvrtoj poziciji, te će klub sa “Grbavice” do kraja šampionata zasigurno pokušati izboriti neko od prva tri mjesta koja vode u kvalifikacije za evropska takmičenja.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor