Baloteli: "Inter ima dosta igrača koji mogu napraviti razliku, počeću s mojim prijateljem Džekom"

Fudbaleri Intera i Mančester sitija će se 10. juna sastati u finalu Lige šampiona u Istanbulu, a taj susret će pratiti i nekadašnji fudbaler oba tima, Mario Baloteli.

Mario Baloteli ističe kako ima podjednako emocija prema oba kluba.

“Dobio sam više pozivnica da dođem u Istanbul i najvjerovatnije ću doći. Sješću u srednji dio tribine kako bih izbjegao špekulacije. Moje srce je podijeljeno na dva dijela i ne trebam vam ništa više reći. Volio bih kada bi oba kluba mogla osvojiti taj trofej, ali svi znamo da je to nemoguće” – rekao je Baloteli.

Govorio je o igračima Intera koji mogu da naprave razliku na ovom susretu, a tu je pomenuo i Edina Džeku.

“Dovoljno je što su došli do finala da to shvatite. Imaju dosta igrača koji mogu napraviti razliku. Počeću sa svojim prijateljem Džekom. Međutim, ne bih zanemario ni Lukakua, kao ni Lautara koji je prije nekoliko dana dao fantastičan gol protiv Fiorentine i u sjajnoj je formi. S druge strane, Haland je nevjerovatan, ali rekao sam da i Inter ima fantastične napadače. Biće to otvorena utakmica. Haland ima nevjerovatne brojke, ali meni se više sviđa tip napadača kao Viktor Osimen. Finale će biti pravi spektakl i, koji god klub da osvoji, neće biti nezasluženo” – smatra Baloteli.

Postavi odgovor