Hadžibegić: "Bosna i Hercegovina se ima čime ponositi"

Selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić objavio je poruku gdje je čestitao na sjajnim rezultatim bosanskohercegovačkim sportistima i poželio ljudima koji su pogođeni poplava da budu dobro.

Hadžibegić je naveo da se Bosna i Hercegovina ima čime ponositi.

“Posljednjih nekoliko dana do nas stižu dvije vrste vijesti. Jedne vijesti donose priču o katastofalnim poplavama u Krajini, gdje su naši ljudi izgubili mnogo toga. Svi zajedno suosjećamo sa njima, a moje lične želje su da ne bude ličnih tragedija, jer se sve materijalno može nadoknaditi i hoće, uz pomoć dobrih ljudi, koji su uvijek tu za naše ljude u nevolji. Sve se može nadoknaditi, osim života, a on je najbitniji” – napisao je Hadžibegić i dodao:

“Druge vijesti nam donose pozitivne priče i ponosan sam, jer su u glavnim ulogama naši sportisti i zato bih iskoristio ovu priliku da čestitam našoj Lani Pudar na olimpijskoj normi. Nevjerovatna je. Čestitam i našem Džananu Musi, na izborenom F4 sa Real Madridom i na činjenici da je izabran u najbolju petorku. I on je, svojim igrama i ponašanjem, svima nama na ponos. I na kraju, čestitam svojim igračima Benjaminu Tahiroviću i kapitenu Edinu Džeki, plasman u finala najvećih klupskih takmičenja. Benjamin je naša svijetla budućnost, a Edin naš najveći fudbalski ambasador. Obojici želim da na okupljanje dođu kao prvaci Evrope. Bosna i Hercegovina se ima čime ponositi”.

Podsjetimo da Džanan Musa večeras od 20 časova sa svojim Real Madridom igra protiv Barselone u polufinalu Evrolige.

Postavi odgovor