Ivanković: "Moguće je igrati protiv svakoga"

Zrinjski će sutra u okviru 5. kola grupne faze Lige konferencija igrati protiv AZ Alkmara u gostima.

Mostarci su u prvom međusobnom okršaju na svom terenu poslije velikog preokreta ostvarili prvu pobjedu (4:3) nekog bh. kluba u evropskim takmičenjima.

“Najlakše je reći da se desi repriza, ali biće sigurno teško. Imamo i mi nekih problema, što se tiče igračkog kadra, ali idemo rasterećeni gore. Kao što smo rekli, cilj je prvenstvo, ali nije ni to razlog da odemo gore u Holandiju i da sutra ne odigramo dobru utakmicu, pokažemo zube i šta znamo.

Vidjeli smo u tom drugom poluvremenu da trebamo biti goropadni i vjerovati u sebe, pa šta bude. Moguće je protiv svakog igrati, bez respekta nekog, ali su oni sigurno jači i kvalitetniji. Međutim, ako mi budemo pravi i, ako budemo igrali kao što možemo, odnosno energetski, taktičko-tehnički, mislim da možemo napraviti dobar rezultat.

Pored svih tih ranijih problema, neki igrači nisu na spisku za Evropu, a sada nam je otpao Memija, koji je bolestan, dok su Čanađija i Sabljić sa nama, ali je pitanje hoće li moći igrati. Ima nas, momci su svjesni da je ovo jedan pravi izlog u Evropi i na njima je da odigraju što bolje, kako za sebe, tako i za svoj klub, pa i navijače.

Oni uvijek igraju sa istim rosterom, tu se vrti 12-13 igrača. Isti sistem, treći su u prvenstvu, što može puno da nam kaže. Ozbiljna ekipa, brza, agresivna i okomita. Analizirali smo ih i vidjećemo šta ćemo mi izvesti na kraju, imamo još neke dileme, ali nadamo se najboljem” – poručio je Mario Ivanković, privremeni trener Plemića.

Utakmica je na programu sutra od 18.45h.

Postavi odgovor