Ivanković: "Pored poteškoća koje smo imali neke stvari su danas došle na naplatu"

Trener Zrinjskog Mario Ivanković sumirao je utiske nakon poraza Plemića u Holandiji.

AZ Alkmar je pobijedio Zrinjski u 5. kolu grupne faze Lige konferencija rezultatom 1:0.

Radi se o odličnoj ekipi AZ Alkmara. Želim da im se poklope rezultati i da prođu, mislim da to zaslužuju. Žao mi je što pored poteškoća koje imamo, neke stvari su došle na naplatu danas. Žao mi je što nismo bili opasniji, što nismo pokazali što inače možemo. Borili smo se 90 minuta, dali zadnji atom snage” – rekao je Mario Ivanković.

Mario Senić je zbog povrede morao napustiti igru.

Senić je već treći stoper koji je vani, ako uzmemo u obzir Maglića i četvrti. Duga je polusezona, nikad veći broj utakmica što je nekarakteristično za Bosnu i Hercegovinu. Nadam se da neće biti još nešto dok se ne vratimo kući. Skupićemo se za naredne utakmice. Nadamo se da će se Barišić i Jakovljević vratiti” – istakao je Ivanković.

Zrinjski je danas izveo ofanzivan sastav, ali je na terenu stajao nešto defanzivnije.

Izveli smo tim po onome što smo presudili da može odigrati kvalitetno. Nismo se htjeli braniti, ali kvaliteta protivnika, rotacije i dubinske lopte su nas natjerale da se povučemo. Teško smo izlazili u kontre. Na kraju, možemo biti zadovoljni jer je većina predviđala da ćemo doživjeti katastrofu. Moram pohvaliti momke što su držali koncentraciju, nismo se obrukali” – zaključio je trener Zrinjskog.

Postavi odgovor