Kin: "Biće fantastična atmosfera, što vidim kao prednost"

Trener Torpeda Stiv Kin rekao je pred revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konfrencija protiv Sarajeva da fantastičnu atmosferu vidi kao prednost. 

On je naveo da ako budu igrali kao u drugom poluvremenu prve utakmice imaju šanse da prođu dalje.

“Lijepo je biti ovdje, osjećamo se dobro, primljeni smo na fantastičan način i jedva čekamo utakmicu. Nismo počeli dobro prvu utakmicu, ali smo prvo poluvrijeme okončali na dobar način. Došli smo ovdje u jedno neprijateljsko okruženje da igramo cijeli susret na način na koji smo završili prvih 45 minuta i igrali u nastavku. Biće teško, ali imamo mnogo samopouzdanja” – kazao je Kin i dodao:

“Moramo se fokusirati na pozitivne stvari, biti pozitivan, te ostati sto posto koncentrisan na svoj posao. Stručni štab Sarajeva je analizirao prethodnu utakmicu i siguran sam da su svjesni šta ih očekuje. Biće mnogo buke, biće fantastična atmosfera, ali to vidim kao prednost. Zadovoljstvo je doći ovdje, ali ako budemo igrali kao u Gruziji u drugom dijelu, imamo dobre šanse da ostvarimo plasman dalje”.

Utakmica Sarajevo – Torpedo se igra u četvrtak sa početkom u 21 sat na stadionu “Asim Ferhatović Hase“, a u prvom susretu rezultat je bio 2:2.

Postavi odgovor