Marinović: "Analizirali smo to i znamo na koji način igraju"

Trener Borca, Vinko Marinović, najavio je meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Tim Vinka Marinovića će protiv Austrije iz Beča započeti svoju evropsku pustolovinu ove sezone, a ako uspiju savladati tog rivala, u sljedećoj fazi ih očekuje pobjednik meča Oradbasi – Legija Varšava.

“Momci su odradili kvalitetne pripreme, imali smo i dobre protivnike gdje smo vidjeli gdje smo i šta smo u ovom momentu. Mislim da je to išlo sve bolje kako je odmicalo vrijeme, tako i ovo što smo odigrali protiv Vojvodine, ta utakmica nam je to i pokazala. Imamo dobar rad iza sebe, dosta stvari koje smo popravili i koje idu nabolje, tako da sa optimizmom dočekujemo utakmicu koja je ispred nas” – rekao je Marinović, pa najavio protivnika:

“Ekipa su koja igra dosta agresivno, koja drži 90 minuta intenzitet. To smo analizirali, gledamo svaki dan, analiziramo još i to dajemo igračima. Radimo na treninzima na koji način ćemo to u četvrtak da igramo. Moramo da budemo svjesni da u ovakvim utakmicama moramo da držimo fokus svih 90 minuta, na zadatke koje imaju igrači, tako da očekujem da tako bude i da se u četvrtak prezentujemo na najbolji mogući način.

“Znamo sve, upoznati smo sa kvalitetima. Haris Tabaković je sigurno najopasniji igrač u ekipi Austrije. Analizirali smo to i znamo na koji način igraju. Tako se i spremamo kroz trening, da odgovorimo na najbolji mogući način. Igraju dosta ofanzivno, takav im je stil igre, gdje imaju dva ving-beka koja se ubacuju, dolaze u samu završnicu i sigurno da iz te završnice dolaze prazni prostori po bokovima. Međutim, isto tako, prave opterećenje u fazi napada. Njihov dodatni kvalitet je tranzicija po izgubljenoj lopti, gdje odmah pokušavaju da je osvoje i ukoliko budemo kvalitetni, sigurno će nam ostati prostora za bokove. Svaka ekipa ima svoje mane, tako i Austrija, pa ćemo pokušati da to iskoristimo”.

Borac će imati veliku podršku i u gostima.

“U samoj Austriji ima dosta naših navijača, tako da će nam sigurno podrška biti značajna. Beč nije toliko daleka destinacija, pa će biti i odavde dosta navijača koji će krenuti na put. Mnogo će nam to značiti, biće značajno jer znamo svi koliko ova utakmica znači kako za klub, tako i za navijače” – završio je Marinović.

Borac će prvi meč protiv Austrije igrati u četvrtak u Beču, a revanš je sedam dana kasnije.

Postavi odgovor