Riječ struke: Analitičar SkySports-a obrazložio zašto Džeko treba igrati u finalu Lige šampiona

Analitičar “SkySports-a” Andrea Marinoci smatra kako bi Edin Džeko bio najbolja opcija da započne meč finala Lige šampiona protiv Mančester sitija.

Inter je prije dva dana osvojio Kup Italije jer je savladao Fiorentinu sa 2:1, a Edin Džeko je na terenu proveo kao starter nešto manje od sat vremena.

Zabilježio je Džeko solidan igrački učinak te je imao dvije vrhunske prilike da postigne te analitičar “SkySports-a” Andrea Marinoci smatra kako bi on bio bolja opcija od Romelua Lukakua da uz Lautara Martineza započne i finale Lige šampiona koje se 10. juna igra u Istanbulu protiv Mančester sitija.

“Manchester siti je prekrasan tim, nebrojeno puta vraćaju lopte i uvijek uspiju pronaći put do mreže. Inter, s druge strane, također zna dobro iznijeti loptu”rekao je Marinoci pa dodao:

“Očekujem da Džeko bude starter, zna bolje zagraditi loptu okrenuti leđima prema golu i pomaže Nerazurima da izbjegnu presing protivnika. Postoji nekoliko zajedničkih tačaka sa utakmicom protiv Barselone, jer će se i protiv Sitija Inter morati pobrinuti da kontroliše loptu i kvalitetno finaliziraju akcije kada budu napuštali svoju polovinu terena”.

Postavi odgovor