UEFA razmatra Piksijev prijedlog

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatra da poveća broj fudbalera u reprezentacijama za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, nakon razgovora sa selektorima.

Razgovori čelnika UEFA i selektora ekipa učesnica održani su u ponedjeljak u Diseldorfu.

“Konačna odluka biće doneta za nekoliko nedjelja”navodi se u saopštenju UEFA-e, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Po trenutnim pravilima svaka reprezentacija mora imati po 23 fudbalera, ali su selektori zbog velikog broja utakmica u sezoni i zgusnutog rasporeda tražili da se ekipe prošire.

Upravo to želi da promijeni selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, koji je i inicijator ovog zahtjeva prema sopstvenom priznanju.

“Imaćemo osmog i devetog marta u Diseldorfu trenerski forum. Već sam obavio razgovore sa dosta selektora. Želim da predložim 25 igrača – 22+3. Da li će taj predlog proći, vidjećemo na sastanku. Radi se o plus dva samo. Sada je 20 plus tri golmana, a mišljenja sam da broj treba da se podigne na 25. Na tom sastanku će ići moj prijedlog te vrste”rekao je Piksi pred prijateljski susret sa Rusijom u Moskvi.

Sada je stigla i potvrda da se u tom smjeru i ide.

“Pozitivni razgovori su istakli različite tačke gledišta među trenerima, pri čemu su neki izrazli želju da povećaju ekipe. Drugi su naveli da bi više voljeli da se pravilo ne mijenja, ukazujući na poteškoće u treningu sa dodatnim igračima, ali i finansijski teret koji se stavlja na Saveze” – dodaje se u saopštenju.

Fudbalski savezi do 7. juna moraju da pošalju konačne spiskove igrača za Evropsko prvenstvo.

Takmičarska sezona u Evropi završiće se finalom Lige šampiona 1. juna, a Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj.

Postavi odgovor