Mirza Varešanović: "Ništa novo kada je u pitanju vrijeme koje provodim u Sarajevu"

Mirza Varešanović je najavio sutrašnji meč kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Torpedo Kutaisija.

Trener Sarajeva Mirza Varašenović se obratio pred sutrašnje gostovanje Torpedu iz Kutaisija u okviru utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

“Mi smo odradili kvalitetne i dobre pripreme u Sloveniji, odigrali smo 4 utakmice i ostvarili 4 pobjede, tako da sa puno samopouzdanja i želje ulazimo u ovu utakmicu. Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat i što duže se zadržati u Evropi” rekao je Varešanović nakon čega je nastavio:

Ništa novo kad je u pitanju vrijeme koje provodim u Sarajevu. Ima raznoraznih interesnih skupina koje pokušavaju unijeti nemir u ekipu, sve to što su pisali naravno da nije tačno. Što mogu reći sa svoje strane jeste da nikad bolja atmosfera i ambijent nisu bili. Dugo sam ja u klubu, u više navrata sam bio tu, nikad ovakav ambijent i atmosfera nisu bili, rekao je Varešanović, a onda i otkrio zašto u Gruziju nisu doputovali Avramovski, Mulalić i Šerbečić.

Avramovski me zadnji dan pred put pozvao i zamolio me da ide u Skoplje jer ima privatnih problema i naravno ja sam mu to omogućio, jer fudbal nije najvažnija stvar na svijetu. Šerbečić je odranije povrijeđen, dugo vremena vuče tu povredu i trenutno je u stanju da ne može 100% dati na terenu. Što se tiče Mulalića, on je protiv Nafte dobio povredu članka, tako da se nije oporavio”.

Utakmica između Torpeda i Sarajeva je zakazana za sutra od 19h.

Postavi odgovor