(VIDEO) Ivanković: "Ako ih pustimo da rade šta hoće imaćemo velikih problema"

Šef stručnog štaba Zrinjskog Mario Ivanković je za zvaničnu stranicu kluba najavio utakmicu protiv Alkmara.

Alkmar će nakon poraz u Mostaru poslije spektakularnog preokreta te sa konačnih 4:3 u četvrtak biti domaćin Zrinjskom od 18.45h, te je shodno tome ovaj duel najavio trener gostujućih Mario Ivanković.

“Svi znamo šta se desilo u prvoj utakmici, kada smo ušli bojažljivo. Alkmar opasan, rastrčan, igra u dubinu, imaju opasnog špica, Grka koji zabija iz svih situacija. Ako ih pustimo da rade šta hoće imaćemo velikih problema. Ali smo u drugom poluvremenu prve utakmice ušli goropadno, pokazali smo da i mi znamo igrati s više želje, volje, htijenja. Ali najviše vjere u sebe da mi možemo nešto napraviti. Onda ste vidjeli da se i u njih uvukla panika. Zabiješ jednoj takvoj ekipi četiri gola i to nakon što gubiš 0:3 u prvom poluvremenu. To nam treba biti putokaz za utakmicu prekosutra. Jednostavno da vjerujemo u sebe, da izađemo i odigramo maksimalno 90 minuta, pa šta nam to donese”kazao je Ivanković.

Pored najave same utakmice protiv Alkmara, Ivanković je takođe govorio o meču protiv GOŠK-a te zdravstvenom stanju u ekipi, a o tome možete više saznati pregledom video snimka u nastavku teksta.

Postavi odgovor