(VIDEO) Memija: "Ostaje i dalje žal za Evropom, ali evo ipak imamo priliku da popravimo to"

Fudbaler Zrinjskog, Kerim Memija, dao je izjavu za klupsku stranicu povodom novog naslova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je pobjedom nad Posušjem i zvanično obezbijedio titulu šampiona domaćeg prvenstva četiri kola prije kraja istog, a Kerim Memija ističe da će ove godine pokušati obezbijediti i nastup u Evropi.

“Sve je ispalo puno bolje nego što sam se ja nadao na mom ličnom uspjehu. Cijeli klub je prezadovoljan i presretan ovim rezultatima. Pored ovih titula, ostaje i dalje žal za Evropom, ali evo ipak imamo priliku da popravimo to” – rekao je Memija, pa dodao da će ekipa masksimalno ozbiljno igrati do kraja sezone, uprkos tome što su osvojili titulu:

“Da, to se podrazumjeva. Mi ne bismo bili ovdje da nismo svaku utakmicu shvatali ozbiljno i da nismo uvijek davali svoj maksimum. Tako ćemo ostati ozbiljni i ove četiri utakmice. Naravno, imamo i tu jako bitnu utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe i nadam se da će biti dupla kruna”.

Govorio je i o “tajnama” uspjeha mostarskog tima.

“Može biti dosta toga. Ja ću možda ponoviti što su moje kolege i šef spominjali. To je zajedništvo, mi smo jedna velika porodica, brinemo jedni o drugima i to se odrazi na terenu” – kazao je Memija, pa se dotakao i finala Kupa BiH protiv Veleža:

“Nema potrebe tu utakmicu nešto posebno najavljivati. Znamo koji je tu cilj, radimo na tome i ja samo mogu obećati da će ekipa dati maksimum da osvojimo duplu krunu”.

Zrinjski u narednom kolu igra protiv Slobode na svom terenu, a onda im slijedi gostovanje Slogi Meridian. Podsjetimo da je finale Kupa BiH na rasporedu 17. maja, a nakon toga “Plemići” igraju još sa Leotarom i Tuzla sitijem u prvenstvu.

Postavi odgovor