FIFA naredila: FSS kaznio Crvenu zvezdu zbog nacionalističkog skandiranja navijača

Stadion “Rajko Mitić” biće zatvoren za navijače u ponedeljak, na utakmici Superlige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog 1923.

Razlog ovakvoj odluci je političko i nacionalističko skandiranje na utakmici 26. kola protiv Novog Pazara kada su crveno-bijeli slavili sa 5:1, a odluku o zaključavanju kapija stadiona u Ljutice Bogdana donijela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sjednici održanoj u četvrtak.

Ova mjera je izrečena na preporuku FIFA-e, a zbog skandiranja podrške Ratku Mladiću i odmah poslije utakmice 26. kola iz Ciriha je poslato upozorenje.

Službena lica su prijavila u izveštaju skandiranja i sporne transparente, te upotrebu pirotehničkih sredstava. Delegat je u izvještaju naveo da su nacionalistička skandiranja prijavili predstavnici gostujućeg kluba, početkom drugog poluvremena, a skandiranje se moglo čuti do kraja utakmice.

Takođe, na sjevernoj tribini bio je istaknut i transparent koji je takođe naišao na osudu FIFA-e. Uz sve to, Disciplinska komisija FSS pokrenula je postupke i protiv Vojvodine i Partizana, zbog ponašanja navijača na utakmici 28. kola, a kazne se očekuju naredne sedmice.

Postavi odgovor