Zvanična odluka: FSS izbacio Kolubaru iz elitnog ranga, kažnjeno još nekoliko klubova

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je donijela odluku da poslije prijave od strane UEFA-e kazni nekoliko kluba Superlige Srbije od koji je najgore prošla Kolubara.

Kolubara je odlukom Disciplinske komisije FSS da im se oduzme devet bodova praktično ispala u Prvu ligu Srbije iz elitnog ranga države, a nadležni organ je u zvaničnom saopštenju obrazložio svoju odluku.

„Na sjednici Disciplinske komisije odlučivalo se o prijavama od strane nadležnih organa UEFA protiv Kolubare, Spartaka, Mladosti GAT i RFK Novi Sad, klubova koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povrijedili integritet fudbalskih utakmica i takmičenja Superlige i Prve lige Srbije”glasilo je zvanično saopštenje.

Uostalom u nastavku teksta pročitajte koje je tačno kazne, sem one za Kolubaru, FSS izdao i ostalim klubovima iz Superlige Srbije protiv kojih su dignute prijave:

  • Kažnjava se Kolubara oduzimanjem devet bodova.
  • Kažnjava se Spartak novčanom kaznom u iznosu od tri miliona dinara.
  • Kažnjava se Mladost GAT novčanom kaznom u iznosu od tri miliona dinara.
  • Za utakmicu RFK Novi Sad – Radnički NB obustavlja se postupak zbog nedostatka dokaza

Kolubari ostaje pravo žalbe drugostepenom organu. Komisija za žalbe, u slučaju prigovora iz kancelarije kluba, bi trebalo da donese odluke tokom nedjelje, uoči posljednjeg superligaškog kola.

Postavi odgovor