Fukare prekidaju bojkot utakmica Slobode

Nakon perioda bojkota koji je trajao zbog nezadovoljstva vođenjem kluba od strane bivšeg rukovodstva, navijačka grupa Fukare vraća se na tribine stadiona Tušanj.

Odluka o povratku donesena je nakon intenzivnih sastanaka između predstavnika Fukara i članova Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda, a predvodili su ih predsjednik kluba Senad Mujkanović, te Samir Subašić i Kemal Papračanin, navodi se u saopštenju tuzlanskog kluba.

“Fukare su svojim bojkotom željele izraziti nezadovoljstvo nakon što je FK Sloboda ispala iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Njihov izbor za vođenje kluba nije bio prihvaćen, što je rezultiralo njihovim ‘odlaskom’ s tribina. Smatrali su da klub ‘tone dublje’ i da je potrebno hitno djelovanje kako bi se osigurao povratak u elitno fudbalsko društvo.

Nakon nekoliko konstruktivnih sastanaka, strane su približile svoje stavove i postigle konačan dogovor o povratku Fukara na tribine Tušnja. Svi učesnici sastanka usaglasili su se oko zajedničkog cilja – povratka FK Slobode u Premijer ligu BiH. Ova odluka označava novu eru saradnje između navijača i kluba te pokazuje važnost jedinstva u podršci ekipi u ključnim trenucima.

Predsjednik FK Sloboda, Senad Mujkanović, izrazio je zadovoljstvo zbog povratka Fukara na stadion Tušanj te istaknuo da je podrška navijača ključna za uspjeh kluba. Takođe, zahvalio je navijačima na strpljenju i shvatanju te se raduje zajedničkoj borbi za povratak Slobode u Premijer ligu BiH.

S druge strane, predstavnici Fukara naglasili su kako će se njihova podrška ekipi vratiti s punim intenzitetom te da će biti najglasniji i najvatreniji navijači u ostvarivanju ciljeva kluba.Nadamo se da će povratak Fukara na tribine stadiona Tušanj donijeti dodatni zamah i motivaciju igračima i stručnom štabu FK Sloboda u borbi za povratak u Premijer ligu BiH. Sada je vrijeme za jedinstvo, podršku i zajednički rad, jer samo ujedinjeni mogu ostvariti velike ciljeve.

Povratak Fukara na tribine stadiona Tušanj označava novu nadu i entuzijazam među navijačima, igračima i cijelom fudbalskom zajednicom. Jedinstvo i podrška bit će ključni u ostvarenju zajedničkog cilja – povratku Slobode u Premijer ligu BiH, gdje klub pripada svojom tradicijom, ljubavlju i strašću prema fudbalu” – stoji u saopštenju Slobode. 

Sloboda će u prvom kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine dočekati ekipu Rudara iz Kaknja.

Postavi odgovor