Roster igrača Sloge Meridian proširen za dva igrača. Jagodić najavio meč protiv Laktaša!

Dobojska Sloga Meridian sutra igra ranije planiranu generalku. Protivnik je FK Laktaši, a meč je predviđen od 18:00 časova na stadionu u Milosavcima.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian, najavio je ovaj meč..

“Prema našem planu od početka pripremnog perioda predviđeno je da sutra protiv Laktaša odigramo tzv. generalku. Međutim, ja moram reći da ona postaje upravo takozvana, jer nažalost ne igramo utakmicu na Gradskom stadionu Laktaši. Ljudi rade zahvat na terenu, tako da ne možemo igrati na njemu, nego ćemo protiv Laktaša igrati u Milosavcima na stadionu Župe. Taj stadion se izuzetno održava, ali je manjih dimenzija i iskreno razmišljam da na toj utakmici svim igračima pružim priliku po jedno poluvrijeme. Dosta toga smo uradili na Zlatiboru, tako da je meni sve jasno što se tiče našeg igračkog kadra po pitanju prvog kola protiv Sarajeva. Imajući u vidu sve to, ova utakmica možda neće poprimiti onu ulogu da bude generalna proba pred gostovanje na Koševu” – rekao je šef stručnog štaba Sloge Meridian i nastavio:

“Druga stvar, danas su nam priključena dva nova igrača, tj. jedan je stari, a to je Staša Baštić. Ja se zahvaljujem našoj upravi koja je imala razumijevanje da vrati u konkurenciju Baštića. On je bio očito zaveden nečijim slatkorječivim obećanjima i nažalost nije napravio transfer, a znamo dobro da ima kvalitet, pogotovo za ovu igru koju mi igramo. Sa njim ćemo još više zaoštriti konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog. Drugi igrač koji nam se priključio je Bojan Batar. To je štoper koji je prošlu sezonu bio u Krupi, ali je imao težu povredu. On će sa nama trenirati, pa ćemo procjenjivati u narednom periodu da li se on oporavlja i da li može konkurisati kod nas. Ja znam koliko on može. Radi se o dobrom momku i dobrom igraču, ali zbog te povrede je operisan i sad se vraća iz toga. O gostovanju u prvom kolu prvenstva ćemo pričati, ali da prvo prođe ova utakmica protiv Laktaša” – zaključio je Jagodić.

Sloga Meridian je do sada odigrala šest pripremnih utakmica protiv veoma jakih ekipa. Jednu u Doboju, a pet u okviru zlatiborskih priprema. Tim Vlade Jagodića je tri puta pobijedio, dva puta igrao neriješeno, a jednom je upisan poraz. Gledajući generalno, a posebno kvalitet protivničkih ekipa, dobojski klub je kroz pripremne utakmice ostvario odlične rezultate. Jagodić je rezultate ovih utakmica stavio u drugi plan, jer prioritet je bio da svi igrači dobiju približnu minutažu i da se ekipa uigrava na način kako je to šef stručnog štaba dobojske ekipe zamislio.

Pripremne utakmice su odigrane sljedećim redoslijedom:

– Doboj : Sloga Meridian Doboj 2:3 SV Kapfenberg (AUT)

– Zlatibor: Sloga Meridian Doboj 2:2 Spartak Subotica (SRB)

– Zlatibor: Sloga Meridian Doboj 1:0 Rudar Pljevlja (MNE)

– Zlatibor: Sloga Meridian Doboj 0:0 IMT Beograd (SRB)

– Zlatibor: Sloga Meridian Doboj 2:1 Inđija (SRB)

– Užice: Sloga Meridian Doboj 2:0 Hata (UAE)

Sloga Meridian u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, sezona 2023/24 , gostuje Sarajevu na Koševu.

Postavi odgovor