Horde Zla rekle svoje: "Treneri, igrači i uprave su prolazne, Sarajevo nije"

Udruženje navijača FK Sarajevo – Horde Zla je pružilo podršku klubu nakon posljednjih dešavanja, a njihovu poruku prenosimo u cjelini.

“Jedna od parola kojom smo obilježili 75 godina našeg voljenog kluba je glasila ‘Naša ljubav tvoj je bedem’. Na utakmici u nedjelju obilježavamo 76. rođendan voljenog kluba, te smo obavezni da dokažemo da smo dostojni ove parole u periodu loših rezultata našeg kluba. Sve oni koji posljednjih dana pišu raznorazne komentare i statuse po društvenim mrežama i forumima pozivamo da rođendan kluba proslavimo zajedno na utakmici u Posušju. Treneri, igrači i uprave su prolazni, FK Sarajevo nije, niti će biti”kazali su iz UNFKS – Horde Zla pa dodali:

Mijenjaće se i generacije na tribinama, FK Sarajevo će i dalje biti nit koja spaja sve one kojima je bordo u srcu. Uspravano i čvrsto, veće od svih nedaća i jače od svakog neprijatelja. I kada teško je, kad redaš poraze”, “K‘o dijete ja sam s tobom osjetio bol”, “I kad je teško i kada je dobro uvijek ću pjevat za bijele i bordo” su stihovi nekih od pjesama kojima dokazujemo našu vjernost voljenom Sarajevu u trenucima kada situacija na terenu i na tabeli nije onakva kakvu bi željeli. Nažalost, i sada se nalazimo u takvoj situaciji i baš sada moramo dokazati da ti stihovi nisu prazne riječi, već da oni savršeno opisuju našu odanost i jasno i glasno nas opisuju onakvim kakvi i jesmo – UVIJEK VJERNA BORDO ARMIJA. Stoga, dužnost svih nas je da stanemo iza tih riječi i pojavimo se na narednom gostovanju u Posušju u što većem broju. Utakmica se igra u nedjelju u 14:30h. UNFKS je organizovao prijevoz autobusima. Cijena iznosi 35 KM. Uplate se mogu izvršiti u petak i subotu u periodu radnog vremena shopa u Privrednom gradu Skenderija.

Ovakva zvanična podršk od Hordi Zla je došla nakon ostavke Feđe Dudić na mjestu trenera Sarajeva, ali i predstojećeg izazova tima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine protiv Posušja.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor