Ibričić nakon pretrpljenog šamara: "Njihov trener je bio ljut zbog rezultata, pa se dogodilo šta se dogodilo"

U zadnjem kolu ovogodišnjeg izdanja Prve lige Slovenije ekipa Domžala je u utakmici s Radomljem izborila evropske kvalifikacije.

Iako je Radomlje pobijedilo 1:0, Domžale su ostale na četvrtom mjestu. Koper je kod kuće izgubio od Mure i tako Domžalama otvorio vrata Europe.

Utakmicu je obilježio sukob sportskog direktora Domžala Senijada Ibričića i trenera Radomlja Olivera Bogatinova na kraju utakmice. Prvo su se sukobili verbalno, a kulminiralo je šamarom koji je Bogatinov opalio Ibričiću.

Nekadašnji igrač reprezentativac naše zemlje nije išao vraćati udarac treneru Radomlja. Za hrvatski portal Index je komentarisao tu situaciju.

“Žao mi je što se uopšte priča o tom incidentu na kraju utakmice jer smo mi kao ekipa napravili vrhunsku stvar, i to s vrlo mladom ekipom. Plasirali smo se u Evropu. Bila je to utakmica s velikim ulogom i emocije su proradile” – rekaoje Ibričić, pa dodao:

“Utakmica je bila puna tenzija. Vidio sam da protivnici igraju kako bi olakšali Kopru, koji je također imao šanse izboriti Evropu. Sadašnji trener Radomlja bivši je sportski direktor Kopra, bio je tamo do pred pola godine. Sve mi je bilo jasno i ja stojim iza svojih riječi. Bilo je tu psovki, ali ništa posebno, čuje se takvo nešto svaki dan. Njihov trener bio je ljut kad je vidio da je rezultat za Kopar nepovoljan, pa se dogodilo to što se dogodilo”.

Ibričić insistira na tome da je ova ekipa Domžala napravila sjajan posao ove sezone. Počeo je raditi kao sportski direktor na početku sezone, a cilj je bio ostati pri vrhu lige te stabilizirati klub finansijski, prodajom igrača. Zasad se sve to ostvaruje.

“Vrlo sam zadovoljan svojom prvom sezonom u Domžalama. Klub je to koji živi od transfera. Napravili smo tri jako dobra transfera na zimu i nadamo se da ćemo još poneki napraviti na ljeto. Dobili smo svi zajedno zadatak da moramo stabilizirati finansije kluba i to smo si uzeli kao cilj. Sjajno je što smo, uz sve to, uspjeli izboriti i Evropu” –zaključio je Ibričić.

Postavi odgovor