Ispadanje Mladosti zakomplikovalo život klubovima iz Prve lige FBiH

Mladost iz Doboja kod Kaknja nije dobila licencu za učešće u Premijer ligi naredne sezone, pa će igrati Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine. 

To za klubove iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nikako nije dobra vijest, jer sada će umjesto jedne, ispadati dvije ekipe iz tog ranga.

Slaven je odavno otpisan kao posljednjeplasirani tim, međutim sada su kolo prije kraja ugroženi Čapljina i Orašje.

Kolo prije kraja, Čapljina ima tri boda manje od Orašja i Vis Sim-Baua i u zadnjem kolu gostuju Travniku. “Labudovi” putuju u Bihać gdje im je bod dovoljan da izbore opstanak matematički, dok tim iz Kosove igra u Gračanici protiv Bratstva.

Za završni ishod, postoji nekoliko scenarija. Ukoliko sve tri ekipe pobjede, Čapljina je ta koja napušta Prvu ligu. Ukoliko tri boda upiše Čapljina, a Vis osvoji makar bod protiv Bratstva, gledaće se međusobni skor između Čapljine i Orašja, koji je na strani “Labudova“.

Jedini ishod koji ide u prilog Čapljini, jeste da oni pobijede u Travniku, a da Vis i Orašje izgube svoje utakmice. Tada bi ta tri tima imala isti broj bodova i stvorila bi se “mini liga” između njih. U tom pogledu, Vis Sim-Bau bi imao devet bodova, Čapljina šest, a Orašje tri, te bi tako tim sa stadiona “Gol” bio putnik u Drugu ligu.

Postavi odgovor