Ivetić: "Otjerali ste sve s karakterom, a dovodili ste svoje poslušnike i miševe"

Bivši igrač Slobode Perica Ivetić oglasio se nakon ispadanja ekipe iz Tuzle iz Premijer lige Bosne i Hercegovine i napao je čelnike tima s “Tušnja” za trenutno stanje.

Naveo je da su otjerali sve koji su imali karakter i da su ostavili one koje su mogli kupiti:

“Poštovani vjerni simpatizeri Slobode, još prije četiri godine kad sam otišao iz kluba rekao sam za ove ‘ljude’ da nikad ništa neće napraviti i da neće Slobodu podići na veći nivo i napraviti pomak u radu i funkcionisanju kluba. Od silnih obećanja i svega ništa nije bilo. Otjerali ste sve igrače koji su imali karakter (ostavili one s kojima možete kako hoćete) i ljude koji su mislili svojom glavom, a dovodili ste svoje poslušnike i miševe kojima ste mogli upravljati za šaku maraka.

Sad živite s tim, ovo je Vaš poraz, a ne Slobode jer klub će biti i postojati, a vi ste upisani kao gubitnici i luzeri tatini sinovi, nesposobnjakovići kojima ništa nije sveto i bitno sem ličnog interesa da napravite koju zgradu i da uđete u savez, dobijete neku funkciju i da zadovoljite svoj ego jer ste kompleksaši i levati”.

Riješiti se svih Vas koji volite Slobodu do zadnje marke i koju muzete godinama, ogadni ste i odvratni, u vašem gradu vas niko ne moze gledati očima, uništili ste omladinski pogon i sve što ste mogli, od Slobode napravili klub sa kojim se svi sprdaju i podsmijavaju u državi. Klub je bolestan i bolesnik treba da se liječi i da se oslobodih svih omči i čvorova i lanaca i katanaca koje ima i koji svakodnevno vršljaju oko kluba i u klubu. Ponavljam ovo nije loše i ovo nije poraz ovo može biti dobro da svi Vi napokon shvatite da nije klub vasa pr***a i da mozete raditi šta hoćete. Ispala je Olimpija pa se vratila jača i bolja, ispao je Veležž pa se vratio jači i bolji, tako će i Sloboda daće Bog, ali sa boljim ljjudima poštenijim i ljudima koji imaju obraz čast manire i sposobnost da vode klub kao što je Sloboda”.

Ivetić je u dva navrata nosio dres Slobode, a igrao je još za Sarajevo, Velež, Borac iz Banja Luke, Koper, Rudar Prijedor.

Postavi odgovor