Jagodić: "Najviše me raduje da smo pokazali ono što smo pripremali i radili na Zlatiboru"

Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić rekao je da ga nakon pobjede nad Sarajevom najviše raduje to što radili sve ono kako su se dogovorili i pripremali. 

On je ponovio da ovu pobjedu posvećuje nedavno preminulom treneru Vedranu Sofiću.

“Mislim da smo ovom pobjedom na Koševu, iako smo u posljednja dva – tri dana radili u specifičnim uslovima zbog nažalost nastale situacije koja je već uopšte poznata, napravili veoma veliku stvar osvajanjem tri boda. Mislim da mnogi nisu vjerovali da mi možemo doći do pozitivnog rezultata, uzimajući u obzir vrijeme u kojem smo gostovali na Koševu. Sva ta situacija i pompa oko Sarajeva, promjena trenera, povratak navijača. Sve su to neke stvari koje su pokazivale da ćemo mi imati težak zadatak. Mene lično najviše veseli da smo radili sve ono što smo slagali, uigravali i taktički postavljali kroz utakmice na Zlatiboru, a to je ono što smo mislili da postavimo protiv Sarajeva, na kraju smo tako i igrali” – rekao je Jagodić i dodao:

“Kada trener vidi da ekipa sve to prihvata, da i onaj najmlađi, i onaj najstariji igrač rade u interesu konačnog rezultata, onda je to svakako ohrabrenje, pogotovo kada se igra protiv Sarajeva na Koševu. Kada sam okupio igrače na završetku utakmice, rekao sam da mi je najdraže što pobjedu možemo posvetiti našem preminulom treneru Vedranu. Takođe mnogo pozdravljam grupu naših navijača koja je došla da nas bodri na Koševu. Svaka im čast i veoma mi je žao što nismo imali priliku da odemo pred njih da ih pozdravimo poslije završetka utakmice, jer oni su u devedesetoj minuti morali da napuste stadion. Međutim to su organizacione stvari na koje ne mogu da utičem”.

364813794 281010587909213 5617230900750080255 n
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Jagodić je prokomentarisao šta je donijelo prevagu na terenu.

“Ono na šta mogu uticati, to je kako će mi ekipa igrati i kako će se ponašati. Ne treba zaboraviti da smo mi na ovoj utakmici bili bez Redžića, koji nam je u veznom redu izuzetno bitan igrač. Naravno, neko će reći da je njima nedostajao Ziljkić ili Balta, ali oni imaju dvadeset i pet igrača izuzetno skupo plaćenih, koji su zaista kvalitet. Posebno me impresioniralo što smo drugo poluvrijeme odigrali baš onako kako sam tražio od igarača i kako smo se dogovorili. To je donijelo prevagu na terenu, to je donijelo situaciju da smo pored postignutog gola imali stativu iz kontre koju je brzo istrčao, a zatim i šutirao Šipovac. Takođe smo dva puta izlazili brojčano u prednosti ali nismo uspjeli poentirati. Kada sve to pogledamo, moramo biti prezadovoljni. Ta crna rupa između dvanaeste i tridesete minute, gdje smo dozvolili veliki luksuz da nas protivnik kazni poslije centrašuta sa strane, to se ekipi ne smije događati” – naveo je on i nastavio:

“Vidjelo se da mi imamo jednu specifičnost, možda i najviše izraženu u cijeloj ligi, a to je da imamo izuzetno skočnu i nadprosječno visoku grupu igrača. Takođe imamo veoma dobre izvođače prekida i to je nama u četrdeset i četvrtoj minuti donijelo gol sa kojim smo izjednačili, a to je idealno vrijeme za izjednačenje pa ići na poluvrijeme. Ja rijetko kada ističem pojedince i zadovoljan sam nastupom svih debitanata, ali dva gola na koševu koji me podsjećaju na moju karijeru, jer nekada sam i ja tako postizao većinu golova glavom, tjera me da istaknem Vidićev kvalitet koji je došao do izražaja u ovoj utakmici. Naravno, drugi igrači su mu bili asistenti u pravo vrijeme i vjerujem da to možemo dizati na još veći nivo”.

Zatim je najavio duel protiv Željezničara.

“Već sam rekao da poslije ove pobjede nema uzlijetanja, mi smo čvrsto sa obje noge na zemlji. Za sljedeću utakmicu protiv Željezničara ćemo se spremati kao i za ovu sa Sarajevom. Naravno taktički drugačije, ali da napravimo što Sloga Meridian do sada nije, a to je pozitivan rezultat protiv Željezničara” – istakao je Jagodić. 

U narednom kolu Sloga Meridian dočekuje Željezničar, ali postoji mogućnost da će se ta utakmica odgoditi zbog obaveza sarajevskog tima u Evropi.

Postavi odgovor