Jagodić: "Na ovaj meč idemo rasterećeni"

Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić rekao je pred utakmicu sa Zrinjskim da na ovaj duel idu rasterećeni.

On je naveo da ostali klubovi trebaju prepisati neke stvari od tima iz Mostara, jer se ove godine najbolje pokazali da se taj rad isplati.

“Evo nas na kraju ovog ludog ciklusa gdje smo imali zaista mnogo utakmica u kratkom periodu i sada šlag dolazi na kraju, susretom protiv Zrinjskog. Jedva čekam reprezentativnu pauzu, ali prvo čestitam Zrinjskom na svemu ovo što radi za sebe i bh. fudbal. Jer nije mala stvar takvi rezultati koje oni prave, sve ono što rade u posljednjih četiri, pet godina je primjer ostalim klubovima, a nije sramota ni prepisati” – naveo je Jagodić i dodao:

To je protivnik koji je prije tri večeri igrao grupnu fazu evropskog takmičenja, zaslužuju respekt, ali to bi mogao da bude motiv da vidimo gdje smo, šta smo i koliko možemo. Mi imamo tri pobjede i jedan poraz u nizu, imamo potpuno pravo da na bazi toga budemo optimisti, ali da budemo rasterećeni jer smo zadovoljni trenutnim bodovnim saldom. Imali smo dječije bolesti na početku, ali smo sada napokon odigrali ono što treniramo, postigli 13, a primili sedam golova. Smatram da će kao svaki igrač, kao i ja, imati motiv da odigra najbolje što može. Rasterećeno idemo na ovu i više nas brinu one sljedeće dvije protiv Širokog Brijeg  i protiv Sarajeva kod kuće. Svi su uslovi da se odigra dobra utakmica, pa da onda idemo na mini odmor zbog reprezentativne pauze”.

Utakmica između Zrinjskog i Sloge Meridian je na programu u ponedjeljak u 18 časova.

Postavi odgovor