Jagodić: "Ovo je bila teška utakmica,već od sutra moramo razmišljati o narednim protivnicima"

Sloga Meridian je u okviru 15. kola Premijer lige BiH danas kao domaćin savladala Zvijezdu 09 sa 1:0.

Vlado Jagodić, trener Dobojlija, na pres konferenciji poslije meča je izjavio sljedeće:

“Ovo je bila očekivano teška utakmica. I tokom reprezentativne pauze sam upozoravao da je ovo jedna od utakmica koja nama može pomalo zagorčati život. U svakom slučaju, Zvijezda 09 ima kvalitet, što se i danas pokazalo. To sam i naglašavao, ta ekipa vrijedi puno više od svoje trenutne pozicije na tabeli. Igračima sam čestitao u svlačionici, naša želja i borba su se na kraju isplatile i došli smo do pobjede, ali bili smo prilično nervozni u prednjoj fazi, što je za  mene neprepoznatljivo. To ne mogu reći za zadnji liniju, ali napadači i ofanzivni vezni igrači od kojih se očekuje da ugroze protivnički gol su danas bili više nervozni nego koncentrisani. Sveli smo se na jedan postignut gol, i to na samom kraju, ali to nas je nekako nagradilo za silnu želju. Nije mala stvar ostvariti sedam pobjeda u sedam utakmica na domaćem terenu, no ovo je dobra opomena da su sve ekipe u ravnopravnom položaju i nema nikakvih odvajanja. Svi mi koji se bavimo fudbalom dugi niz godina znamo ko su ovi igrači u Zvijezdi i ja im zato želim sve najbolje. Iako su u teškoj situaciji, sigurno imaju kvalitet. Pogriješili su u svom startu, ali to je njihovo, ne želim ulaziti u detalje.

U svakom slučaju, čestitam svojim igračima i hvala malobrojnoj publici koja je po ovakvom vremenu došla da nas isprati. Mi naravno već od sutra moramo razmišljati o narednim protivnicima. Dolaze nam Borac pa Posušje. U izuzetno smo lijepoj situaciji, ali u toku sljedećih sedam dana ja moram naći rješenje. Ne želim ni da rastu ambicije i uporno govorim da idemo dobrim putem da ispunimo osnovne pretpostavke i cilj koji je stavljen pred ovu ekipu. Sve što prebacimo preko toga je dobro, međutim ne smijemo sada razmišljati o tome da ćemo pobijediti svakoga ko nam dolazi u goste. Svako je težak protivnik i zato kažem da će nam ova današnja utakmica dobro poslužiti u pripremi za sljedeće. Igrači su uvijek najbitniji, oni su danas izvojevali pobjedu i ja im od srca želim da svi na treningu budemo zdravi i orni da se pripremamo.”

Sloga Meridian je u dosadašnjem dijelu sezone osvojila 24 boda i trenutno se nalazi na petoj poziciji na tabeli domaćeg šampionata.

Postavi odgovor