Jagodić: "Rezultati na domaćem terenu nam daju za pravo da se nadamo revanšu"

Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić istakao je pred susret 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zvijezde 09 da je ovo prilika da se revanširaju za poraz iz prvog dijela sezone.

Jagodić je kazao da im maksimalan učinak na domaćem terenu daje za pravo da se nadaju revanšu protiv gostiju.

“Zadovoljan sam kako su momci odradili ovu reprezentativnu pauzu, koristim priliku da se zahvalim ljudima iz Kostajnice i Stanara jer su nam omogućili da privedemo kraju ovu pauzu. Naš položaj na tabeli nam daje za pravo, a mogao bi i da optereti neiskusne igrače, da mi u ovoj utakmici moramo preuzeti ulogu favorita. Smatram da smo dovoljno zreli i iskusni, jedina pobjeda Zvijezde 09 je bila protiv nas i tu tražimo neki stimulans da se revanširamo” – rekao je Jagodić i nastavio:

“Zvijezda zaslužuje po igrama više gdje se nalaze na tabeli, ima mnogo utakmica gdje nisu zaslužili da izgube i to za nas mora biti velika opomena. Naše igre na domaćem terenu nam daju za pravo da želimo revanš, imamo maksimalan učinak i želimo to nastaviti. Imam jednu lagodnu situaciju da mogu izabrati ono što je najbolje za ovu utakmicu. Očekuje nas sigurno težak teren, jer Modriča igra danas, a samo 46 sati je između dvije utakmice je malo da se teren pripremi. Nemamo pravo da razmišljamo o tome da li će teren biti uslovan ili ne, igrači su protiv Igmana pokazali ako pretoče svoje iskustvo u htjenje i zalaganje koje su imali teško im ko može paririrati. Nova tri boda nam daju potpunu stabilnost pred posljednja tri kola, od čega su još dva naredna kod nas”.

Utakmica između Sloge Meridian i Zvijezde 09 je na programu u nedjelju od 13 časova.

Postavi odgovor