Jagodić: "Uspješno smo završili niz pripremnih utakmica!”

U jučerašnjoj prijateljskoj utakmici između Sloge Meridian i Laktaša koja je odigrana u Milosavcima, pobjeda je pripala dobojskom premijerligašu sa 2:1.

Golove za Slogu Meridian su dali Dejan Vidić i Amar Tahrić, a za Laktaše je pogodio Milan Šikanjić. Ovo je za Slogu Meridian ujedno bila i generalka pred početak prvenstva najvišeg ranga bh. fudbalskog takmičenja. Dobojski klub je ukupno odigrao sedam pripremnih utakmica protiv veoma kvalitetnih protivnika i tom prilikom ubilježio četiri pobjede, dva remija te samo jedan poraz i to onaj protiv austrijskog Kapfenberga u Doboju (2:3) , što je bio prvi i neplanirani meč dok je ekipa Vlade Jagodića bila još u fazi okupljanja.

Nakon utakmice protiv Laktaša, izjavu za medije dao je upravo Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian…

“Prije svega hvala FK Laktaši i FK Župa koji su danas omogućili lijep ugođaj ovdje na stadionu Župe, gdje smo igrali ovu utakmicu sa Laktašima. Jeste pretoplo vrijeme, ali bez obzira na to bilo je mnogo publike koja se očigledno ovdje zaželila fudbala. Meni je drago da smo mi odradili poslednjih devedeset minuta u pripremnom periodu što se tiče utakmica. Nikoga nemam povrijeđenog i to je najbitnije. Moglo se to desiti jer teren nije ono što smo mi želili, ali u svakom slučaju ne treba ostavljati po strani činjenicu da smo i danas uspjeli pobijediti. Ja sam nekoliko puta ponovio da volim kad ekipa pobjeđuje jer samopouzdanje raste. Pohvaliću sve igrače koji su danas nastupili protiv Laktaša, takođe i trojicu naših mlađih igrača u mom timu koji su danas išli igrati za juniorsku ekipu, jer smo današnjim danom zaokružili ovu priču oko pripremnih utakmica” – rekao je šef stručnog štaba Sloge Meridian i nastavio:

“Slijedi nam šest dana ciljane pripreme za osvježenje ekipe, a najviše od svega taktičke pripreme za Sarajevo. Naravno, Sarajevo još nema trenera a to je veoma bitno. Za nas je to jedna manja nepovoljnost, jer novi trener donosi i neke nove ideje i način igre, a mi smo skautirali Sarajevo pod Mirzinim vodstvom i igrali smo sa njima na Bilinom polju. Naravno da smo očekivali da ćemo i sada na Koševu igrati protiv njih pod njegovim vodstvom, ali kod njih je promjena, pa i mi čekamo imenovanje njihovog novog trenera, kako bi procijenili na koji način bi Sarajevo ubuduće moglo igrati. Zatim nam slijedi kratka priprema za utakmicu na Koševu”.

Zanimljivo je da je na ovoj utakmici po slobodnoj procjeni bilo oko 300 gledalaca. Prije početka utakmice domaćin je treneru Vladi Jagodiću uručio poklon, jer je iskusni bh. fudbalski stručnjak svojevremeno bio trener Laktaša. Jagodić u je poklon uručen za najboljeg i najuspješnijeg trenera Laktaša svih vremena od njegovog postojanja. Prisutna publika je sve ispratila aplauzom.

Sloga Meridian je nastupila u sljedećem sastavu: Trako(G), S.Dujaković, Milojević, Milanović (K), Grabež, Popara, N.Dujaković, Karać, Baranov, Šipovac i Vidić, a još su Igrali Šćekić (G), Perković, Nikolić, Omić, Dadić, Redžić, Tahrić, Handžić, Starčević i Bosnić.

Laktaši su nastupili u sljedećem sastavu: Knežević (G), Milić, Džombić, Ostojić, Trivić, Smajlović, Tešić, Bosančić, Škorić, Marković i Šikanjić. Igrali su još: Iliktarević, Keleman, Trninić, Arčaba, Nikolić, Babić, Janjetović, Hadžić, Milojević, Gavrić i Janković.

Sloga Meridian u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje Sarajevu na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Postavi odgovor