Jahić: "Želim da se zahvalim Upravi kluba koja je stala iza stručnog štaba i igrača bez obzira na sve"

Šef stručnog štaba Slobode Adnan Jahić je najavio nedjeljni derbi u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla sitija u Banovićima.

“Priprema za utakmicu protiv Tuzla sitija je tekla kao priprema za svaku drugu utakmicu. Međutim, nama ta utakmica dolazi u jednom nezgodnom terminu, gdje smo ostali bez dva sjajna igrača u pripremi utakmice sa njima. Oni su jedan fenomenalan tim, dobrih pojedinaca i sigurno imaju iskusnog trenra od kojeg mi mlađi možemo učiti”kazao je na početku Adnan Jahić pa dodao:

“Mi imamo igrača koji će biti spremni za taj duel i pokušati se nametnuti i dati u borbu. Igrači će shvatiti za koji grb igraju, mi moramo izaći i ići na pobjedu. Nama pozicija na tabeli ništa drugo ne ostavlja. Sada da li igraju juniori ili stariji igrači, očekuje se pobjeda. Imamo povrijeđenih igrača, to su Jusić, Devedžić i onda smo igrali Kup na plastici i igračima to nije dobro. Neki igrači su nam neizvjesni, ali ćemo sačekati i vidjeti ko će igrati. Želim da se zahvalim Upravi kluba koja je stala iza stručnog štaba i igrača bez obzira na sve. Svi mi koji volimo Slobodu trebamo disati u jednom cilju”.

Adnan Jahić
Foto: FK Sloboda Tuzla

Trener tuzlanske Slobode je pred derbi susret u Banovićima protiv Tuzla sitija takođe prokomentarisao svoj igrački kadar te rekao kako on nema budžet ko njihov nedjeljni protivnik.

“Ćivić je pod upitnikom i Kurtalić oni bi nam mogli odgovoriti na stoperu, ali moramo naći nova riješenja. Što se tiče žutih kartona, to je Delić. Mislim da nas sve malo glava boli, ali eto to je prilika za nekog juniora, ali taj junior mora ispuniti očekivanja. Ovaj derbi je star sto godina i mi moramo ispuniti očekivanja i na tom susretu”rekao je Jahić o igračkom kadru pa zaključio:


“Bekić se pokazao, ali pokazao se gdje su svi dobri bili. Svi znamo koliki je budžet Tuzla sitija i to nije utakmica, kao i protiv trećeligaša. Sigurno da ćemo napraviti neki tim koji će moći odgovirti na naše zahtjeve.”

Sam derbi susret između Slobode i Tuzla sitija u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine je zakazan da počne u nedjelju 15. oktobra 2022. godine od 13h na terenu stadiona “FK Budućnost” u Banovićima.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor