Jusufbegović: "Još nismo završili posao"

Velež sutra očekuje derbi meč 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva.

Ako misle plasirati se u Evropu, Rođeni sutra moraju slaviti pobjedu, a pred njima je jako težak zadatak. Posebno ukoliko uzmemo u obzir da su u srijedu igrali veliko finale Kupa BiH protiv Zrinjskog.

Izgubio je Velež 0:1, a trener Nedim Jusufbegović kaže da je ekipa uzdrmana.

“Jesmo malo i uzdrmani porazom u Kupu, ali mora da se digne glava gore i da idemo dalje. Mi smo takav klub i tako moramo da se ponašamo. Imamo problema i neće igrati Zvonić, Lauš, Vehabović i Pršeš, a vidjećemo šta će biti sa Zeljkovićem i Dejanovićem“ – rekao je na početku Jusufbegović i dodao:

“Momci koji su tu će sigurno dati sve od sebe. Želimo da u preostala dva kola probamo da iskoristimo priliku koja je ostala. Velež je po prvi put u novijoj historiji igrao na oba fronta i došao je do kraja na oba. To je za nas novo iskustvo i gledaćemo da ga prenesemo na narednu sezonu. Svaka četiri dana smo igrali utakmicu koja je bila presudna, važna i nešto je donosila. To je velik pritisak i velika potrošnja. Još imamo priliku i to je vrijedno”.

On se nada izlasku u Evropu, iako sada Velež više i ne zavisi sam od sebe:

“Nismo ni u snovima očekivali da ćemo ovako daleko doći i dobaciti do ovih razina. Ponosni smo na ovo što smo uradili, ali još nismo završili posao. Razočarani smo i tužni zbog Kupa, ali imamo priliku da protiv Sarajeva i Posušja, uz pomoć drugih rezultata, ostvarimo izlazak u Evropu”.

Postavi odgovor