Karačić: "Riječi su mi takve, od zadovoljstva do tuge; Zaslužili smo više od boda"

Trener Posušja, Branko Karačić, govorio je na pres konferenciji nakon remija sa Željezničarom na Grbavici u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posušje je vodilo sa 1:0 sve do četvrtog minuta sudijske nadoknade, kada je Vahid Selimović nakon prekida postigao gol za izjednačenje. Trener Posušaka, Branko Karačić, ističe da je njegov tim zbog svega viđenog zaslužio da se sa Grbavice vrati sa sva tri boda.

“Šta reći. Ono što smo najavljivali, došli smo na Grbavici da pokažemo one sve igre koje smo pružali ove jeseni. Eliminisali smo minimalne mogućnosti Željezničara da nas kazni. Htjeli smo igrati fudbal, što je uvijek dozvoljeno na Grbavici. Fantastičnim golom Kamenara smo dobili smaopouzdanje, gdje smo apsolutno kontrolisali prvi dio. Imali smo 3-4 situacije gdje smo morali napraviti kvalitetniji zadnji pas, da bismo došli do drugog pogotka. Očekivali smo pritisak i laganu inicijativu Željezničara u drugom dijelu, to ih je rezultat tjerao. Ali, rekao bih da nije stvorio ni polušansu, do te zadnje nesretne sekunde, gdje iz te kvalitete koju Željezničar ima, tih kvalitetnih prekida, došao do izjednačenja. Mi smo pokazali ono što smo do sada pokazivali, imali smo i meč loptu Mandića, koju ne koristimo, i u najgorem trenutku Željezničar u zadnjoj sekundi dolazi do izjednačujućeg pogotka. Riječi su mi takve, od zadovoljstva do tuge. Pokazali smo hrabrost, vjeru u svoje sposobnosti, respektujući veliki klub kao Željezničar, ali mislim da smo zaslužili više od boda” – rekao je Karačić nakon meča, pa je nastavio:

“Čujte, ja svojim igračima ne dajem za pravo da ne budu hrabri. I ova utakmica je danas to pokazala. Došli smo sa željom da igramo protiv Željezničara, da vjerujemo u svoje sposobnosti i da se ne možemo samo skoncentrisati na defanzivu. To je loše za moju ekipu. Protiv svakoga smo pokazali da smo hrabri, i u ovoj smo, ali kako je utakmica odmicala morali smo biti malo lukaviji, inteligentniji da bismo riješili ovu utakmicu u našu korist.

Nikada ne možeš reći kada ideš na Grbavicu da si favorit protiv domaćina. Bez obzira što znamo u kojim je problemima Željezničar. Vjerovali smo da možemo do pobjede, sa stakvim stavom smo došli i pokazali smo da ne gubimo glavu. Sigurno dolazi nezadovoljstvo kada si ispustio pobjedu u zadnjoj sekundi. Dali smo im korner i na našu nesreću iskoristili su taj kvalitet koji posjeduju. Ne mogu reći da smo razočarani bodom, ali sigurno da ostaje tuga kada izgubiš tri boda u zadnjoj sekundi”.

Istakao je Karačić da bi nakon ovog remija bio zadovoljan sa šest bodova u naredne tri utakmice.

“Prije utakmice sa Željezničarom sam dobio isto pitanje i rekao sam da bi bio zadovoljan sa šest bodova u četiri kola. Poslije ovog boda, želimo u ove tri utakmice doći do šest bodova. Ako osvojimo tih šest bodova, što nam je želja, da bismo lakše u proljeće, uz ovaj bod, to će biti plus. Vjerujem da možemo do toga, bez obzira što respektujemo Igman, Slogu i Borac. Smatram da sa igrama koje smo pokazali zbog kvaliteta protivnika, ali i većom mjerom zbog našeg nesnalaženja u pojedinim trenucima smatram da nismo osvojili već sada bodovni skor na višem nivou” – kazao je trener Posušja.

Podsjetimo, Posušje će u narednom kolu na svom terenu dočekati ekipu Igmana.

Postavi odgovor