Katai i novi ugovor

Aleksandar Katai će biti fudbaler Crvene zvezde i u sljedećoj sezoni, ali još se čeka realizacija novog ugovora. 

Početni razgovori su vođeni zimus, a završni još nisu došli na dnevni red na Marakani.

Nije ova sezona prema očekivanjima za Kataija, ali uprkos čestim odsustvima zbog povrede pokazao je da kad je spreman teško neko u Superligi Srbije može da bude korisniji za Zvezdin tim od njega.
Započeti su razgovori oko produžetka ugovora na godinu plus godinu.

Saradnja na dodatnih 12 mjeseci biće uslovljena određenim klauzulama, ali poenta priče je da uprava Crvene zvezde želi da Katai završi karijeru na Marakani.

Zastoj u realizaciji možda je u činjenici da je klub dužan Kataiju veliki novac za prethodne sezone, ali igrač nije podizao glas zbog toga i potpisivao je reprograme u skladu sa obavezama pri finansijskoj kontroli UEFA za dobijanje evropske licence.

Katai je ove sezone proveo nešto više od 700 minuta na terenu, ali je uspio  da postigne devet golova. Sedam je upisao u Superligi Srbije, po jedna u kup takmičenju i Ligi šampiona.

U prethodne dvije sezone Katai je bio među najbitnijim i najefikasnijim igračima u ekipi, u takmičarskoj 2021/22. upisao je 33 gola.

Katai je na vječnoj listi strelaca Crvene zvezde došao do osmog mjesta, preskočio je Rajka Mitića i šest pogodaka nedostaje mu da se izjednači sa Darkom Pančevim.

Postavi odgovor